Bakkeveen onderdeel van Koningspad.

Het huidige Bakkeveen is ontstaan na het graven van de vaart in de tweede helft van de 17e eeuw. Maar Bakkeveen ligt ook vlakbij de bron van een oud riviertje: Koningsdiep, Ald Djip of Boarn genaamd. Het riviertje ontspringt bij buurtschap Allardsoog en stroomt (als gekanaliseerd grensriviertje) tussen Bakkeveen en Siegerswoude door richting het westen.

Op de website www.koningspad.nl  zijn ca 500 filmpjes, foto’s, audiofragmenten etc. over landschap en historie van het stroomdal van het Koningsdiep, gemaakt op basis van de wandelgids Koningspad XL van Fokko Bosker. In het kader van het project De Tocht (Leeuwarden-Fryslân 2018) is het materiaal verzameld en wordt nu door koningspad.nl ontsloten. Er zijn 2 wandelroutes rond Bakkeveen in opgenomen.

 

Geplaatst in: TIP-Bakkeveen

Geef een reactie