Al puzzelend wandelen op de app

Help jij mee het Beweegteam te bevrijden?!
beweegteamopsterland.nl

In deze tijd is het van groot belang dat we niet stil blijven zitten met z’n allen. Leerkrachten en kinderen niet maar ook ouders niet. Vandaar dat wij als Beweegteam de afgelopen weken achter de schermen erg druk zijn geweest met het ontwikkelen van een spel voor jong en oud, dat je kan spelen in je eigen dorp! Seppo!

Het is een actief spel met een digitale kwinkslag waarin je door middel van het lopen van een route door jouw dorp en het uitvoeren van beweegopdrachten, raadsels en puzzels kan helpen om het Beweegteam te bevrijden!

Wat gaan we doen?
Seppo is een spel met een verhaal waarbij je door middel van GPS signalen te gebruiken, een route loopt waarbij je onderweg opdrachten uitvoert. Je kunt het spel spelen via play.seppo.io

Voor wie?
Ouders, pakes, beppes, leerkrachten en kinderen. Dus neem ze mee en ga samen op pad (groep 7 & 8 leerlingen mogen ook zelfstandig lopen).

Wanneer is het?
Je kan het vanaf nu gaan spelen, er is geen limiet of tijd gekoppeld aan het spel. Je kan zelfs het spel spreiden over een aantal dagen zolang je de eigen spelerscode goed onthoudt. Hier log je namelijk op een later moment weer mee in. De spelerscode komt in beeld nadat je bent ingelogd.

Waar is het?
We hebben in de 12 grootste dorpen een route uitgezet die je kan lopen/spelen. Ieder dorp heeft een start en eindpunt wat redelijk dicht bij elkaar ligt.

Wat heb je nodig?Een goed opgeladen mobiele telefoon, met internet en de mogelijkheid om de hele tijd GPS aan te hebben. Je legt de route lopend af, goede loopschoenen zijn daarom ook handig.

Hoe lang duurt het spel?Elke route is gemiddeld zo’n 3,5 km lang, om het spel in één keer uit te spelen ben je ongeveer 75 minuten aan het spelen/lopen.

Hoe start ik een spel?
Ga naar play.seppo.io (of laad de app) en voer de pincode in. Voor Bakkeveen is dat 74E56D. Het startpunt is al roze gekleurd en kun je daarmee overal openen. De overige punten zijn grijs, daar moet je eerst naar toe lopen om de opdracht te kunnen openen. Luister goed naar de aanwijzingen die worden gegeven en begin je zoektocht naar ons!!!

Speel het spel niet in grote groepen maar juist met z’n tweeën of drieën.

Beweegteam Opsterland

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie