Recept 9: Bloemkoolcurry met kikkererwten
In het kader van 30 dagen gezonder
2-3 personen, 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten
- 2 etl olijfolie
- ½ ui in ringen
- 1 etl. kerriepoeder
- ½ tl komijn
- 1 etl. verse gember geraspt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 200 ml kokosmelk
- 125 ml gekookt water
- Sap van halve citroen
- ½ grote bloemkool of 1 kleine in roosjes
- Peterselie
- Peper en zout
Bereiden:
- Spoel de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken
- Verhit de olijfolie in een wok of braadpan en fruit de ui 4 minuten
- Voeg kerrie, komijn, gember en knoflook toe , zet vuur laag en blijf roeren. Bak nog 2 minuten
- Voeg de kokosmelk, water en het citroensap toe , breng aan de kook
- Voeg de bloemkool toe en laat zachtjes 10 minuten koken
- Voeg de kikkererwten toe en laat de curry nog twee minuten zachtjes koken
- Breng op smaak met citroensap, peper en zo nodig zout. Garneer met peterselie
Recept: Eet beter van Tamara de Weyer
Reacties