30 dagen gezonder, recept 21: Witte Kool

Recept 21: Witte kool uit de wok met witte koolsalade

in het kader van 30 dagen gezonder

Bijgerecht, 4 personen, 20 minuten

Ingrediënten :

  • 1 witte kool of spitskool
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • tl sambal

Bereiden :

  • rasp de kool grof voor het wokgerecht
  • Verhit de olie in de wok
  • Voeg de kool en sambal toe en roer regelmatig om tot de kool knapperig gaar is
  • Tip: voor liefhebbers van gember: een scheutje gembersiroop erbij is verrukkelijk

Witte kool salade (20 minuten) tevoren te maken

Ingrediënten :

  • ¼ klein geraspte witte kool
  • 1 winterwortel, geraspt
  • 1 appel in blokjes
  • Handje gewelde rozijnen
  • Lepeltje halvanaise of yoghurt
  • Scheutje citroensap en witte wijnazijn
  • Peper

Serveer met een (vegetarische) burger  of braadworst

Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

1 reactie op “30 dagen gezonder, recept 21: Witte Kool

  1. Annemarie BongersF zegt:

    Zowel de witte kool salade als de kool in de wok is inderdaad lekker . Ook fijn dat het een gerecht van het seizoen is.

Geef een reactie