Recept 23: Hutspot uit de oven met vegagehakt
in het kader van 30 dagen gezonder
Hoofdgerecht, 4 personen, 25 minuten en 10 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 1 kg hutspotgroenten, panklaar
- 1 et. zonnebloemolie
- 1 teen knoflook, kan ook zonder
- 300 gr. vegetarisch gehakt
- 1 etl. ketjap
- 1 etl. sambal
- 25 gr. boter
- Scheutje melk
- 100 gr. geraspte belegen kaas
- Ovenschaal, ingevet
Bereiden :
- Verwarm de oven voor op 220
- Kook de aardappel, wortels en ui in 20 minuten gaar in ruim water
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt, de ketjap en sambal toe en bak 5 minuten
- Giet de aardappels en groenten af en stamp tot een grove hutspot. Voeg een klontje boter en wat melk toe en breng op smaak met peper
- Schep het gehakt in de ingevette ovenschaal. Schep de hutspot erop en bestrooi met kaas. Gratineer ongeveer 10 minuten tot de kaas goudbruin is.
Poiesz recept
Tip : Dit gerecht is helemaal tevoren klaar te maken. Strooi dan de kaas er later op en verhit langer in een oven op ongeveer 160
Reacties