30 dagen gezonder, recept 23: Hutspot

Recept 23: Hutspot uit de oven met vegagehakt

in het kader van 30 dagen gezonder

Hoofdgerecht, 4 personen, 25 minuten en 10 minuten oventijd

Ingrediënten :

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 kg hutspotgroenten, panklaar
  • 1 et. zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook, kan ook zonder
  • 300 gr. vegetarisch gehakt
  • 1 etl. ketjap
  • 1 etl. sambal
  • 25 gr. boter
  • Scheutje melk
  • 100 gr. geraspte belegen kaas
  • Ovenschaal, ingevet

Bereiden :

  • Verwarm de oven voor op 220
  • Kook de aardappel, wortels en ui in 20 minuten gaar in ruim water
  • Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt, de ketjap en sambal toe en bak 5 minuten
  • Giet de aardappels en groenten af en stamp tot een grove hutspot. Voeg een klontje boter en wat melk toe en breng op smaak met peper
  • Schep het gehakt in de ingevette ovenschaal. Schep de hutspot erop en bestrooi met kaas. Gratineer ongeveer 10 minuten tot de kaas goudbruin is.

Poiesz recept

Tip : Dit gerecht is helemaal tevoren klaar te maken. Strooi dan de kaas er later op en verhit langer in een oven op ongeveer 160

Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie