Recept 20: Boerenkoollasagne met kaas
in het kader van 30 dagen gezonder
Hoofdgerecht 4 personen, 20 minuten en 30 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 2 etl. zonnebloemolie
- 1 teen knoflook
- 2 uien in reepjes gesneden
- 800 gr. gesneden boerenkool
- 1 etl. azijn
- Peper en zout
- 400 gr. nagelkaas, komijnekaas of belegen kaas, geraspt
- 400 gr. uitgelekte kwark
Bereiden :
- Verwarm de oven op 180 C
- Verhit in braadpan of grote wok olie en bak uien en knoflook glazig
- Voeg de boerenkool toe en laat deze slinken op laag vuur in 10 minuten (regelmatig omscheppen)
- Breng de boerenkool op smaak met azijn, peper en zout
- Roer de helft van de geraspte kaas door de uitgelekte kwark en maak op smaak met peper en zout
- Besmeer een ovenvast schaal in met olie en verdeel de helft van de gebakken kool over de bodem
- Verdeel hierover de helft van het kwarkkaasmengsel
- Doe daarop de rest van de boerenkool en dan weer het kwarkmengsel
- Strooi de rest van de geraspte kaas over het gerecht
- Plaats de schaal in de oven en maak het gerecht in 30 minuten gaar en bruin
Montignac recept
Reacties