30 dagen gezonder: recept 20, Boerenkoollasagne

Recept 20: Boerenkoollasagne met kaas

in het kader van 30 dagen gezonder

Hoofdgerecht 4 personen, 20 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten :

  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien in reepjes gesneden
  • 800 gr. gesneden boerenkool
  • 1 etl. azijn
  • Peper en zout
  • 400 gr. nagelkaas, komijnekaas of belegen kaas, geraspt
  • 400 gr. uitgelekte kwark

Bereiden :

  • Verwarm de oven op 180 C
  • Verhit in braadpan of grote wok olie en bak uien en knoflook glazig
  • Voeg de boerenkool toe en laat deze slinken op laag vuur in 10 minuten (regelmatig omscheppen)
  • Breng de boerenkool op smaak met azijn, peper en zout
  • Roer de helft van de geraspte kaas door de uitgelekte kwark en maak op smaak met peper en zout
  • Besmeer een ovenvast schaal in met olie en verdeel de helft van de gebakken kool over de bodem
  • Verdeel hierover de helft van het kwarkkaasmengsel
  • Doe daarop de rest van de boerenkool en dan weer het kwarkmengsel
  • Strooi de rest van de geraspte kaas over het gerecht
  • Plaats de schaal in de oven en maak het gerecht in 30 minuten gaar en bruin

Montignac recept

Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie