30 dagen gezonder: recept 2

Recept 2 : Knolselderijsoep

In het kader van 30 dagen gezonder

Knolselderijsoep, voorgerecht, 8 personen, 45 minuten

Ingrediënten :

  • 1,5 kg knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl. nootmuskaat
  • 1 of 2 kippenbouillontabletten ( mag ook groentebouillon zijn)
  • 1,25 l. kraanwater
  • 2 rijpe conference peren
  • 125 ml slagroom
  • 30 gr. peterselie
  • 6 etl. olijfolie
  • 3 etl. appelciderazijn ( kan ook wijnazijn)
  • staafmixxer

Bereiden:

  • Schil de knolselderij, snijd in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en de ui in ringen. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak knolselderij en ui 5 min. Roer regelmatig. Voeg knoflook, nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. Roer regelmatig.
  • Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur met deksel op de pan koken.
  • Schil de peren, snijd in kwarten, verwijder klokhuis en snijd in parten. Neem d epan van het vuur, voeg de peer toe en pureer met de stafmixer, Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
  • Snijd de peterselie grof, doe olie en azijn in een hoge beker en pureer met staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen en besprenkel met peterselieolie.

Bereidingstip : Je kunt de soep twee dagen tevoren maken en afgedekt in koelkast bewaren. Warm  op laag vuur op. De olie kun je ook twee dagen bewaren. Neem de olie een uur voor het serveren uit de koelkast.

Recept Allerhande
Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie