Recept 19: Moussaka met vega of rundergehakt
In het kader van 30 dagen gezonder
4 personen, 20 min. bereiden, 30 min. oventijd
Hoofdgerecht
Ingrediënten :
- 2 uien
- 2 tenen knoflook ( kun je ook weglaten)
- 3etl. olijfolie
- 240 gr. vega gehakt of 300 gr. rundergehakt
- 280ml. tomatenpuree (blikjes van 140 ml) kan ook minder
- 1tl kaneelpoeder
- 100ml kraanwater
- 2 aubergines
- 150 gr. geraspte kaas
- 1 volkoren stokbrood (klein voorgebakkenbrood gaat prima)
- Ovenschaal ca. 2 liter
Bereiden:
- Snijd de aubergines in plakken van ½ cm. Kook de aubergine plakken in kokend water met zout gedurende 1 minuut. Giet af en laat uitlekken
- Verwarm oven voor op 200 C.
- Snipper ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul. Bak de knoflook en ui 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de kaneel en water toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de saus 5 minuten
- Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de aubergines in de schaal. Dek af met gehaktmengsel en de rest van de aubergine.
- Bestrooi met kaas en bak in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Bak de laatste 10 min. het brood mee in de oven. Serveer de moussaka met stukjes stokbrood ( indien gewenst)
Tip : Je kunt dit gerecht tevoren klaarmaken en later in de oven zetten.
Tip : Als je dit gerecht voor twee personen maakt is 1 aubergine voldoende!
Reacties