Recept 15: Vegetarische Paella
In het kader van 30 dagen gezonder
Hoofdgerecht, 2 personen, 25 minuten
Ingrediënten :
- 150 gr. risotto of paellarijst
- 2 etl. zonnebloem of olijfolieolie
- 1 paprika
- 150 gr. doperwten, potje of diepvries)
- 3 tomaten
- 150 gr. champignons
- 1 ui
- 2 t. knoflook, fijn gesneden, kan ook zonder
- Blikje tomatenpuree 70 gr.
- 2 etl. paprikapoeder
- 400 ml groentebouillon
- Verse peterselie
- Peper en zout
Bereiden :
- Snipper de ui, snijd paprika en tomaten in blokjes, champignons in schijfjes
- Fruit de ui , met champignons en paprika in de olie in pan met dikke bodem
- Bak de tomatenpuree en knoflook 1 minuut mee
- Voeg rijst, tomaten , kruiden en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Roer af en toe
- Voeg de doperwten toe, laat nog even pruttelen tot vocht is opgenomen. Bestrooi met verse peterselie.
Tip : Toch graag vlees? Voeg uitgebakken spekjes toe
Smulweb
Reacties