Recept 10: Omelet met spinazie en trostomaten
In het kader van 30 dagen gezonder
Lunch- of hoofdgerecht, 1 persoon, 15 minuten
Ingrediënten :
- 1 etl. olijfolie
- ½ rode ui, gesnipperd
- 100 gr. spinazie
- 2 trostomaten in stukjes
- 2 eieren
- Wat geraspte kaas
- Wat peterselie
- Peper en zout
Bereiden:
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 minuten
- Voeg de spinazie en tomaten toe, zet het vuur laag en bak nog 4 minuten, roer regelmatig
- Kluts de eieren met een garde in een kom. Breng op smaak met peper en zout
- Giet de eieren over de groenten in de pan, strooi de kaas over het nog vloeibare ei
- Laat de omelet langzaam garen met de deksel op de pan tot de bovenkant gestold is en de kaas gesmolten
- Garneer desgewenst met verse peterselie
Tip : De rest van de spinazie en het uitje kun je de volgende dag gebruiken voor de spinazie uit de wok. ( recept 5)
Eet Beter : Tamara de Winter
Wat een leuke recepten zijn dit! Gemakkelijk, lekker en gezond!