Kerstactie voor Stichting Cavia

Stichting Cavia doet mee aan The Christmas Challenge van Stichting DierenLot. Hiermee wil de caviaopvang in Bakkeveen geld ophalen om de dierenartskosten te betalen. De actie van Stichting Cavia is een sponsorloop met twee pony’s en hondje Didi, die ook op het terrein wonen. Iedere avond wandelen de vrijwilligers met deze dieren. Belangstellenden kunnen deze actie steunen met een donatie, die door Stichting DierenLot verdubbeld wordt. De actie loopt tot 17 december.  

In de opvang van Stichting Cavia zitten momenteel vele beertjes (caviamannetjes) die gecastreerd moeten worden. Na castratie kunnen ze gekoppeld worden aan een of meerdere zeugjes (vrouwtjes) – deze combinatie werkt meestal het beste. Stichting Cavia krijgt geen subsidie en is daarom volledig afhankelijk van eigen inkomsten en donaties. De dierenartskosten drukken behoorlijk op de begroting. Daarom hoopt de stichting met de kerstactie een mooi bedrag op te halen, zodat de beertjes geen eenzame Kerst tegemoet gaan.

Pony’s Dunya en Gijsje wonen al jaren op het terrein van Stichting Cavia. Hond Didi, een vierjarige bouvier, kwam hier ongeveer een jaar geleden terecht doordat haar eigenaar was overleden. Om deze dieren wat extra beweging te geven, gaan de vrijwilligers iedere avond met hen op pad. De ronde begint bij de caviaopvang aan de Kreilen 4 te Bakkeveen en gaat via Waskemeer terug langs de Mandewyk. Zowel de vrijwilligers als de dieren dragen lampjes en reflecterende hesjes, om goed zichtbaar te zijn in het donker.

Meer informatie over de actie: Pony’s in actie voor de cavia’s (arkelchristmasstation.nl)

Over Stichting Cavia
Stichting Cavia is opgericht in 1997 en heeft als doel het opvangen en herplaatsen van cavia’s. De hoofdvestiging zit in Bakkeveen; daarnaast zijn er acht kleine opvanglocaties verspreid over Nederland. Jaarlijks worden in totaal rond de 3.000 cavia’s opgevangen. Voor de meeste diertjes wordt een nieuw thuis gevonden. De oudjes en de cavia’s die speciale zorg nodig hebben, blijven in Bakkeveen in het caviadorp wonen. www.stichtingcavia.nl

 

Geplaatst in: Kivafarm, Oproepen

Geef een reactie