Jaarwisseling 2020-2021 met vuurwerk?

In de media wordt veelal vermeld dat er geen vuurwerk mag worden afgestoken deze jaarwisseling. Dat is enigszins een verkeerde en misschien ook wel misleidende ’titel’. Een ’titel’ wat beter tot zijn recht komt is; dat er deze jaarwisseling ALLEEN CATEGORIE F1 vuurwerk mag worden afgestoken. Dus deze jaarwisseling dus geen CAT. F2!

(categorie F1-vuurwerk wordt ook wel kindervuurwerk of fop-en-schertsvuurwerk genoemd. CAT. F1 vuurwerk mag het hele jaar door worden afgestoken) Dit is te lezen op de website van vraaghetdepolitie.nl.  Op de website van overheid.nl in bijlage II, staat o.a. vermeld wat fop- en schertsvuurwerk is. (CAT. F1 vuurwerk kunt u o.a. kopen bij supermarkten)


CARBIDSCHIETEN MAG, MAAR WEES VERSTANDIG
!!

Carbidschieten hoort voor velen bij oudejaarsdag. Zo is te lezen op de website van de Gemeente; ‘om het carbidschieten zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal richtlijnen opgesteld’. Wat deze richtlijnen zijn, kunt u lezen op de website van Gemeente Opsterland. (https://opsterland.nl)

 

Hou het gezellig!!

(houd alstublieft minstens anderhalve meter afstand!)

Geplaatst in: Jaarwisseling

Geef een reactie