Herinrichting (en afsluiting) Mjûmsterwei

Onderstaand bericht van gemeente Opsterland aan de bewoners van de Mjûmsterwei in Bakkeveen (en natuurlijk ook andere betrokkenen).

De voorbereidingen en aanbesteding van de herinrichting van de Mjûmsterwei zijn inmiddels afgerond. Binnenkort starten we met de uitvoering van de werkzaamheden. In deze nieuwsbrief wordt u hierover geïnformeerd.

Herinrichting Mjûmsterwei
Aannemersbedrijf Nota Infra uit Sneek heeft de aanbesteding gewonnen en gaat binnenkort beginnen met de herinrichting van de Mjûmsterwei te Bakkeveen. Het asfalt is aan het einde van zijn levensduur en in overleg met de buurt wordt dit vervangen door een rode gebakken straatklinker. De kruisingen worden gestraat met een gele straatklinker. Aan de zuidoost zijde van de weg wordt er een regenwaterriool aangelegd die het regenwater van de bermen en van de weg afgevoerd. We hopen hiermee het wateroverlast in de bermen op te lossen.
Verder worden er een aantal parkeerplekken in de Nije Buorren gemaakt en het parkeerterrein nabij de kruising Tjerkewâl /Mjûmsterwei wordt vernieuwd.

Planning
Nota Infra start met de werkzaamheden aan de Mjûmsterwei op 16 november 2020. Het werk wordt in twee gedeelten uitgevoerd. Het eerste gedeelte is vanaf de Aylvalaan tot aan de Greate Kamp. Het tweede gedeelte is vanaf de Greate Kamp tot aan Mjûmsterwei nr.2
Gedurende de werkzaamheden is de Mjûmsterwei voor het doorgaande verkeer afgesloten en wordt met een omleidingsroute omgeleid. De aannemer verwacht de werkzaamheden klaar te hebben voor 1 april 2021.

Overlast
Het is niet te voorkomen dat de werkzaamheden overlast opleveren. U kunt hierbij denken aan het tijdelijk niet kunnen parkeren van de auto bij uw woning en de vuilcontainer aanbieden op een andere plaats in de straat etc. We proberen samen met de aannemer de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Heeft u nog vragen?
Als u vragen heeft dan kunt u bellen met ondergetekende, de toezichthouder van de gemeente
Opsterland. Hij is bereikbaar op 0512-386 547. Tijdens de uitvoering kunt u ook contact opnemen met de uitvoerder van Nota Infra. Dit is Dennis Niemarkt. Hij is bereikbaar op 06 – 46 001 612

Met vriendelijke groet,
Klaas Wilmink
Toezichthouder projecten

Hieronder “hoe het was”. 

mj

Geplaatst in: 2020-gebeurtenissen

4 reacties op “Herinrichting (en afsluiting) Mjûmsterwei

 1. Du canal zegt:

  Hoe ziet en waar gaat de omleidingsroute langs
  Hoe wordt het sluipverkeer ontmoedigd.

 2. B. Hoekstra zegt:

  Gemelde omleidingen kunnen worden bekeken op:

  https://melvin.ndw.nu/public

  Route gezien vanaf de brink: Tsjerkewâl -> Nije Drintse Wei -> Jarig van der Wielenwei -> Mjûmster Wei

 3. Jan van Dalen zegt:

  Ik had een veel kortere omleidingsroute in gedachten…slechts 200 m omrijden. Het kruispunt Aylvalan/Mjumsterwei is immers net nieuw en zal toegankelijk blijven…… Nu wil men ons 9 km om laten rijden via Allardsoog. Automobilisten die van “verderaf” komen, kunnen elders al een andere route nemen en rijden dan nauwelijks om.

 4. VK zegt:

  Omleidingen door het dorp is vrij onwenselijk. Die genoemde 9km hangt erg van het eindpunt af en geldt eigenlijk alleen voor Dundelle. Voor overige doelen is deze omleiding prima te verantwoorden, wat huizen verspreide huizen daargelaten.

  Overigens zullen degenen die bekend zijn alsnog wel door het dorp rijden lijkt me, die hebben daar geen borden voor nodig. (of met de fiets, ook niks mis mee).

Geef een reactie