Sinterklaas in Bakkeveen

Vanaf september is de Stichting Sinterklaas in Bakkeveen druk aan het nadenken geweest hoe in de huidige tijd en met de coronamaatregelen die de overheid heeft afgekondigd, toch een mooie intocht voor Sinterklaas kon worden georganiseerd. Ook omdat Sinterklaas al op leeftijd is en dus binnen de risicogroep valt. Vele mogelijkheden zijn bekeken en deze zijn met de gemeente besproken. Sinds de recente lockdown mag de gemeente op dit moment geen evenementvergunningen verstrekken. Ook is onduidelijk hoe de lockdown zich de komende weken zal ontwikkelen.

Na lang nadenken hebben wij als Stichting daarom met pijn in het hart moeten besluiten dat dit jaar een intocht voor Sinterklaas in Bakkeveen niet mogelijk is. Ook komt er dit jaar geen mooie folder van Sinterklaas en is er dit jaar geen huis-aan-huis pepernotenactie.

Maar….. omdat Sinterklaas niet helemaal onopgemerkt aan Bakkeveen voorbij wil gaan, maakt hij samen met een aantal Pieten een mooie film voor alle kinderen van Bakkeveen. Deze film zal te zien zijn op de basisscholen in Bakkeveen en daarna ook op de website van Bakkeveen en op de Facebook-pagina https://www.facebook.com/SintBakkeveen/. We raden iedereen daarom aan deze goed te blijven volgen. Jullie kunnen lid worden van de Facebook-pagina! Dan mis je niks.

We hopen dat volgend jaar weer een normaal jaar wordt, zodat we dan weer een mooie intocht kunnen organiseren met een extra mooi feest! Voor nu bedanken wij alle vrijwilligers voor het meedenken en hopen wij dat jullie allemaal gezond blijven.

 

Geplaatst in: Sinterklaasfeest

2 reacties op “Sinterklaas in Bakkeveen

  1. D.R. zegt:

    Wat sneu voor de kinderen. Gelukkig komt er wel een filmpje.
    Is er al iets bekend over 11 november, Sint Maarten? Gaat dit wel door?

  2. mark zegt:

    Als we vanavond goed naar onze premier geluisterd hebben heeft hij aangegeven dat zowel Sint Maarten als Sinterklaas in een kleine kring gevierd moeten worden. Met andere woorden, nee; het gaat niet door, hoe sneu ook voor de kinderen. Het is onverantwoord.

Geef een reactie