Impressie vlooienmarkt 5 september

Zaterdag 5 september was de 4e vlooienmarkt van het jaar 2020.
Het maximaal aantal standhouders was deze markt weer met 50 opgehoogd tot 500. De reserveringssite ging open op dinsdag 25 augustus om 10 uur (www.bakkeveen.nl/markt) . Binnen 5 minuten waren er al 150 reserveringen binnen. Gelukkig raakte de site niet overbelast. Daarna werd het iets rustiger; om 11 uur waren er 325 plaatsen gereserveerd. Om iets na half 5 in de middag werd nummer 500 bereikt en daarmee werd de inschrijvingsperiode afgesloten.

Vrijwel iedereen die gereserveerd had, is gekomen. Dit ondanks dat de weersverwachting niet echt geweldig was. Redelijk wat wind en kans op regen of een bui en 17 graden. In werkelijkheid trok een regenzone met ca 1 mm over Bakkeveen net voor 4 uur in de ochtend. Daarna werd het droog. Tegen 7 uur probeerde de zon door de wolken te komen. Dit lukte vanaf een uur of 8 en werd het stralend weer tot bijna 11 uur. Temperaturen oplopend tot 18 graden. Lekker weer. Te mooi om waar te zijn. En dat was het ook. Donkere wolken vanuit het westen naderden en de buien barstten los. In 20 minuten viel er ca 2 mm regen. Dat viel nog weer mee. Maar voor een aantal mensen was dat einde markt. Ca 20% van de bezoekers en standhouders vertrokken (sommigen al bij het zien naderen van de donkere wolken). Na de buien werd het wederom lekker marktweer en konden velen toch weer goede handel doen.

Als experiment zijn de reserveringsbewijzen van de standhouders niet op straat tijdens het binnenrijden gecontroleerd, maar later gedurende de markt. Voordeel was dat er nu geen files waren, maar nadeel dat er enkele standhouders zonder reservering binnen waren gekomen. Deze zijn of weggestuurd of hebben een financiële boete betaald en mochten blijven staan. Volgende keer zal de controle in principe weer op straat zijn om verkopers die niet gereserveerd hebben direct te kunnen weigeren.

Er is veel publiek geweest en er werd goede handel gemeld.

Hieronder een drone-impressie van Martijn van der Vaart. Periode: rond 11 uur, toen de buien kwamen.

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2020, Vlooienmarkten

Geef een reactie