Vijf jonge haasjes gevonden onder speeltoestel

Moer (haas) jongt precies onder kinderspeeltuin Molencaten ’t Hout Bakkeveen

Een groep kinderen wist niet wat ze zag toen ze vanochtend een gat vonden in de grond van hun speelveldje, precies onder het klimtoestel. Nieuwsgierig als ze waren begonnen ze te graven. Maar wat was dat!? Een muis? Een mol? Een eekhoorn? Onderin het gat lag wat pluizigs.

Besloten werd het met rust te laten maar wat te doen met het gat? Sommige kinderen wilden het weer dichtgooien, maar één van de kinderen, Max (9) vond dat geen goed idee. Dan zou het beest immers kunnen stikken? Hij besloot de wacht te houden, totdat er een besluit kon worden genomen.

Het waren uiteindelijk de mensen van de Dierenambulance in Drachten die hem kwam verlossen van zijn werk als wachter bij het beest. En toen bleek het niet om één beest te gaan, maar om 5(!) kleine babyhaasjes die zeker waren doodgegaan als de moeder op klaarlichte dag had ontdekt dat haar nest recht onder een speeltuin was aangelegd.

De beestjes zijn allemaal gered en naar de opvang gebracht. Nu maar duimen dat ze opgroeien tot hele grote hazen. En de inmiddels tot Held van het Veld benoemde Max? Die mocht een reuzenijs uitzoeken.

Arianne Liebe

Geplaatst in: 2020-gebeurtenissen

3 reacties op “Vijf jonge haasjes gevonden onder speeltoestel

 1. Djoerd zegt:

  Bart Jan en arriane wat hebben jullie toch een GROTE DIERENVRIEND Max Fantastisch aktie

 2. Froukje zegt:

  Super de super! Wat een verstandige actie van Max. Redder in nood!

 3. Sabine zegt:

  Wat is het goed afgelopen! En leuk dat er foto’s zijn gemaakt 😁
  Joey dacht dat hij een muis had gezien 🤣

Geef een reactie