Impressie vlooienmarkt 1 augustus 2020

De 2e vlooienmarkt van het corona-jaar 2020.

In de aanloop was de weersverwachting variabel. Eerst zouden we op zaterdag een hete dag krijgen. Daarna wat meer bewolking, maar nog steeds erg warm en op vrijdagmiddag de verwachting dat er in de ochtend ook buien voor zouden kunnen komen.

Zaterdagochtend vroeg (zeg maar zaterdagnacht) was op de radar al een buienzone te zien die over Nederland schoof richting oost-noordoosten. Passage Bakkeveen rond 6:30 uur of wat later….

Om half 5 de eerst bezoekers en standhouders een plek toegewezen. Standhouders waren vanzelfsprekend niet snel met uitpakken, behalve mensen die niet naar de radar gekeken hadden :-). Het was lekker weer, temperatuur rond de 18 graden.
Er herbbe n400 standhouders gereserveerd; dat was ons maximum. Opvallend was dat er maar 113 kentekens van standhouders hetzelfde waren vergeleken met de markt van 18 juli. Dus minder dan 30% herhaling ….

Bij binnenkomst zijn alle standhouders op kenteken gecontroleerd. Al vrij spoedig zaten er een paar tussen die niet gereserveerd hadden en die konden dus huiswaarts gaan. Er was eentje die als bezoeker de markt heeft gedaan …..

Rond 6 uur probeert in het oosten de zon boven de horizon uit te komen en van het westen uit komen donkere wolken aan. De slechts ca 50 plekken op de verharde terreinen waren snel vol; daarna naar de grasvelden aan de overzijdse van de straat. De regen tussen 6 en half 7 stelde uiteindelijk niet al te veel voor: paar tienden van millimeters. Het veroorzaakte waarschijnlijk wel dat de binnenkomst van bezoekers en standhouders wat geleidelijker verliep dan de markt van 18 juli.

Alle standhouders ontvingen een “gele kaart” om die aan bezoekers te tonen die zich niet aan de regels hielden. Veel standhouders moesten toch nog even aangespoord worden om dit te doen: vaak bleef de kaart op het dashboard van de auto liggen.  4 medewerkers van de organisatie hebben een groot deel van de ochtend door de looppaden gelopen om mensen die eventueel verkeerd liepen nog eens even op de regels te wijzen en zo nodig een gele kaart te geven. Zelfs anti-corona-regels-mensen beloofden zich aan de regels te houden en zo hoort het ook. Halverwege de ochtend zijn deze controle werkzaamheden gestopt. Het was niet meer nodig. Ook van standhouders kwamen complimenten dat iedereen zich zo goed aan de regels had gehouden.

Over de gehele ochtend gezien kwamen de bezoekers wat meer in de tijd verspreid dan de markt van 18 juli. Er zijn vrijwel geen opmerkingen binnen gekomen dat het ergens te druk zou zijn of dat mensen tegen de stroom inliepen. Het totaal aantal bezoekers lag ietsjes lager dan vorige markt. Er werd wederom goede handel gedaan.

De markt was 50 standhouders groter dan de eerste markt. Dit heeft tot gevolg dat bezoekers zich beter verspreiden (wat terecht bij 1 van de reacties bij de vorige markt is opgemerkt). De controleurs van de gemeente waren ook tevreden over het gedrag van de mensen. Volgende keer doen we er weer 50 standhouders bij (dan zijn alle terreinen rond sportpark ook weer beschikbaar, dat scheelt ruim 100 plaatsen). Dan komen de stands natuurlijk weer redelijk ver uit elkaar en hopen we er met z’n allen weer een goede, maar ook veilige markt van te maken. Reserveren standhouders: www.bakkeveen.nl/markt

Hieronder een foto-impressie (foto’s van martijnvandervaart.nl , tenzij anders aangegeven).

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2020

Geef een reactie