Growing Blue, een bijzondere kijk op het leven in Bakkeveen.

In alle opzichten is de voorstelling Growing Blue een bijzonder project van LEEF jeugdtheater geworden. De voortelling waar de jeugd in oktober 2019 mee was begonnen is doormiddel van improvisaties met het thema gezonde leefomgeving en wat vind jij bijzonder aan Bakkeveen als woonplaats ontstaan. Mooie thema want in Bakkeveen gebeurt veel op het gebied van gezond en plezierig leven. De Doarpstún was een mooie inspiratiebron voor Growing Blue maar de weg die Bakkeveen maakt naar de Blue Zone werd uiteindelijk de rode draad van het stuk. Met deze thema’s werd al snel een opzet gemaakt voor een theaterdiner, we gaan spelen tussen de verschillende gangen door en het eten wat de gasten krijgen staat in teken van de Blue Zone.
De repetities liepen voorspoedig en er was een datum in maart voor de optredens gepland. De groep was er klaar om het publiek te ontvangen. Maar toen ging Nederland op slot en ook de voorstelling mocht niet meer doorgaan. Dat was abrupt een streep door alle toneel activiteiten van LEEF. Na deze teleurstelling kwam in de zomer het bericht dat de jongeren weer gezamenlijke activiteiten mochten hebben. Dus toen kwamen de eerste “appjes” alweer binnen, ‘Het mag weer, gaan wij ook weer los’. Natuurlijk gingen wij weer los en wij weken uit naar de zonneweide van Dundelle om te repeteren. Met in het achterhoofd hoe te spelen in de Coronatijd was het besluit om op de zonneweide te spelen snel gemaakt. Binnen de kortste keren waren alle betrokkenen enthousiast en werd de binnen voorstelling omgebouwd tot een openluchtvoorstelling. In het stuk zijn wat aanpassingen gedaan, het speelveld buiten was een stuk groter en het stuk heeft daardoor wat meer body gekregen.

Het was de hele zomer prachtig weer en alles wees erop dat niets de openluchtvoorstelling in de weg zou staan.

Niets was minder waar, in de week voor het eerste speelweekend slaat het weer om en was een buiten optreden geen optie. Dus dan maar weer naar binnen met de voorstelling en in 2 dagen was alles verplaatst naar binnen en de openluchtvoorstelling werd een binnen openluchtvoorstelling. De groep spelers van LEEF is dermate flexibel dat ze zich moeiteloos aanpasten aan de veranderende omstandigheden. Om de voorstelling binnen te kunnen realiseren werd er besloten om voor een klein groepje publiek te spelen, de gasten werden gebeld en aan sommigen werd gevraagd of ze bezwaar hadden om het volgend weekend te komen en tijdens de voorstelling stonden de deuren open voor de nodige ventilatie.

De binnen voorstelling was een groot succes en de reacties vanuit het publiek waren zeer positief. Wat het publiek het mooie van deze voorstelling vindt is dat er op diverse plaatsen iets gebeurt en ze voortdurend de aandacht moeten verleggen. Het is een dynamische voorstelling geworden met verrassende ontwikkelingen en met heerlijk eten uit het kookboek “Eerlijk heerlijk eten” van de Blue zone. De jeugd van LEEF jeugdtheater heeft een mooie mix gemaakt tussen fictie en werkelijkheid met de in Bakkeveen aanwezige ingrediënten.

Als u dit leest zit het eerste week er alweer op en is het binnen decor afgebroken en wordt het buiten weer opgebouwd voor de voorstellingen van 4 en 5 september. Die wel buiten plaats gaan vinden. Voor deze data zijn er nog kaarten beschikbaar, maar reserveren is beslist noodzakelijk.                                            Dat kan via [email protected] of 0516 541493

Leef jeugdtheater speelt in op de actualiteit en is flexibel om overal op te treden zowel binnen als buiten en komen met verrassende voorstellingen die u niet mag missen.

Op de foto’s een impressie van het eerste weekend.

John en Linda de Mol

Patty secretaresse van John de Mol

Het aanplanten van de snoeproute

De Bende van Bakkeveen

Les van de Kok, onder toeziend oog van meester Peter

Himmelploeg en Doarpstún vrijwilliger

Gevaarlijk spel

Linda de Mol met de huisartsen Brouwers en Friezema

Wat wordt hier gevonden?

Het LEEF jeugdtheater team

van links naar rechts: Jelmar, Peter, Ruerd, Esmeé, Timo, Roelina, Gerben, Evy, Bo, Femke, Geert, Jasmijn, Dagmar, Eppie, Lotte, Ineke

Geplaatst in: Algemeen, Toneelvereniging Nij Bigjin

2 reacties op “Growing Blue, een bijzondere kijk op het leven in Bakkeveen.

  1. Ineke zegt:

    Vrijdag 4 september is inmiddels UITVERKOCHT. Voor zaterdag 5 september zijn er nog kaarten. Wees er snel bij want VOL is VOL.

  2. Antje Lehmann zegt:

    Wij hebben gisteren met veel plezier en bewondering na de laatste voorstelling gegeken. Wat een mooi spel, zeer grappige teksten, bijzondere decors, multimediale verrassingen en uitgesproken karakters. Erg leuk om na te kijken.
    En de verzorging was ook super; lekker eten en drinken, warme dekens, fijne en sfeervolle inrichting van tafels en speelvlaktes…kortom een avondvullend hoogstandje van kultuur,dorpsverhalen en humor. Veel dank aan alle betrokkenen.
    Antje en Sietske

Geef een reactie