Vernieuwing fietspad Slotsingel

Na keer op keer uitstel vanaf herfst 2018 zal het binnenkort gaan gebeuren! Het fietspad langs de Slotsingel wordt vernieuwd. Hieronder het bericht van de gemeente.

Wat gaat er gebeuren?
Op 11 augustus 2020 start Schagen Infra B.V. met werkzaamheden aan het fietspad langs de Slotsingel. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het bestaande fietspad en het aanbrengen van een nieuw betonnen fietspad. Het fietspad wordt op dezelfde plek aangebracht, maar wordt met een breedte van 1.70 meter iets breder.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?
De werkzaamheden beginnen op 11 augustus en worden in de eerste week van september afgerond. De uitvoering van het werk is echter weersafhankelijk. Daarnaast wordt er voordat de werkzaamheden beginnen een zogenaamde Flora & Fauna-check uitgevoerd, waarbij wordt gekeken of er beschermde dier- of plantensoorten aanwezig zijn. Het weer en de flora en fauna kunnen er voor zorgen dat de werkzaamheden worden uitgesteld.

Waar moet rekening mee worden gehouden?
Er kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik worden gemaakt van het fietspad. Hiervoor worden omleidingsroutes geplaatst. Fietsers dienen via de ter plaatse aangegeven omleidingsroutes om te fietsen.

Omwonenden en andere belanghebbenden (Bosmanege, Survivalclub, Natuurvereniging, Recreatiecentrum de Wâldsang) zijn inmiddels over de werkzaamheden geïnformeerd. Natuurmonumenten is bij het gehele voorbereidingstraject betrokken geweest.

 

Geplaatst in: 2020-gebeurtenissen

Geef een reactie