Slotconcert in Bakkeveen

Een klassiek concert in Bakkeveen

Vrijdag 26 juni was een bijzondere dag. Eén van de ensembles, die onder leiding van Paul van der Voort al meer dan tien jaar muziek maakt binnen het verband van Ars Musica, koos ervoor de laatste speelbijeenkomst van dit seizoen niet in de Skans in Gorredijk, maar in Bakkeveen in de buitenlucht te laten plaatsvinden. Dat werd de tuin van Weverswal 13. Het weer was fantastisch en er waren zelfs nog enkele toeschouwers. Er werd enthousiast en soms ook wel mooi gespeeld: stukken van Schickhart, Bach en Vivaldi, afgewisseld door Ierse en Schotse liederen, waarbij gast Ernst Adema zich als zanger onderscheidde. De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en drankje. De hapjes waren (voortreffelijk) gemaakt door het team van De Dwaler.

Het was ook een wat weemoedige bijeenkomst. Bijna alle deelnemers herinnerden zich de Muziekschool Opsterland, die gedurende bijna vijftig jaar zoveel inwoners van Opsterland de mogelijk heeft geboden zich muzikaal te ontwikkelen. En er kwamen weer herinneringen boven aan de vele bijzondere evenementen die in dat kader waren ontwikkeld. En het was even alsof we dansten en feestvierden op het graf van de Muziekschool, die tien jaar geleden ten onder is gegaan.

Fred Hoogenboom

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie