Kinderen De Singels in coronatijd

Spelen in Corona-tijd op de Singels

Op zondag 15 maart werden de corona-maatregelen aangekondigd. Voor ons was het meteen duidelijk dat vanaf die maandag (16 maart) alle kinderen en de meeste volwassen uit de Singels thuis moesten blijven. Dit betekent thuisonderwijs en daarnaast in dezelfde tijd thuiswerken. Om deze twee dingen goed naast elkaar te combineren, maken we gebruik van de kracht van gemeenschap en gezamenlijkheid in de buurt.

We hebben met meerdere gezinnen uit de buurt afgesproken om de middagen te benutten om activiteiten te organiseren voor de kinderen. Per middag organiseren twee ouders per toerbeurt een gezamenlijke activiteit voor de kinderen. Hierdoor ontstaat er voor de overige ouders in de resterende middagen tijd en ruimte voor het thuiswerken. De ochtenden worden door alle gezinnen per huishouden in eigen huis besteed aan thuisonderwijs.

De belangrijkste reden om deze activiteiten te organiseren is omdat onze kinderen deze periode, ondanks de belemmerende omstandigheden die hen soms bang kunnen maken, ook op een positieve manier gaan herinneren. De kinderen krijgen (on)bewust veel mee van het nieuws over corona en de impact die het heeft. Geen sport, school, feestjes en verjaardagen en geen bezoekjes meer aan Opa en Oma. Wij vinden het belangrijk om daartegenover ook een positieve herinnering aan deze periode te maken, door deze speelmiddagen te houden.

De activiteiten die we de afgelopen 6 weken hebben georganiseerd zijn in willekeurige volgorde: knutselen, hut bouwen, moestuin, sport- en spel activiteiten, vlaggenroof, buut-verstoppertje, kunstwerk maken, atletiek, boomtikkertje, het douanespel, etc. etc.

Wat enorm helpt is de nabijheid van het bos en de heide in Bakkeveen. Dat maakt het gemakkelijk om een leuke, ruime en uitdagende speelomgeving te vinden voor onze activiteiten. Het mooie weer van de afgelopen weken draagt natuurlijk erg bij aan het plezier. Al met al zijn de spelmiddagen zowel voor de kinderen als voor de organiserende ouders een bijzondere tijd, met veel plezier en verbinding.

We hebben gelukkig geen besmetting in naaste omgeving meegemaakt en zijn vooralsnog niet echt angstig om besmet te worden. Wel blijven we waakzaam om besmetting van kwetsbare groepen van onze samenleving te voorkomen. Zo wassen we vaker en bewust onze handen en houden tijdens onze activiteiten rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Hoewel de kinderen enthousiast terugkijken op de spelactiviteiten, hebben de meesten enorm veel zin om weer met school te beginnen en daar hun vrienden en leerkrachten weer te zien. En stiekem vinden wij dat als ouders ook wel weer fijn.

Ouders De Singels

 

Geplaatst in: Buurtverenigingen, De Singels

Geef een reactie