Fietsspeurtocht 02

TIP-Bakkeveen heeft 9 fiets-speur-routes van rond de 30 km uitgezet. De 9 routes beginnen en eindigen bij de nieuwe TIP-kiosk (nog niet geopend) in Bakkeveen bij zwembad Dundelle. Dit is route 2. (route 01 is gereserveerd voor de Bakkeveen Actief, deze komt ergens medio juni uit). Route 04 en 06 zijn de woensdag voor Hemelvaartsdag 2020 gepubliceerd. Nu voor het Pinksterweekend komen routes 02 en 05. Hieronder route 02.

Hoe werkt het
De routes zijn aangegeven met foto’s. De foto kijkt in de richting waarin je moet fietsen. Bij elke kruising/afslag moet je kijken of de volgende foto daar past. Zo ja dan volg je in de richting van de foto. Anders blijf dezelfde straat/pad volgen tot volgend kruispunt.
Volg de foto’s in de aangegeven volgorde: van boven naar beneden. Elke foto heeft een nummer. Soms bij vele kruisingen vlak achter elkaar moet je een beetje zoeken….

Verken je eigen omgeving
Als je alle routes in de nabije toekomst gaat volgen heb je een groot gebied rond Bakkeveen verkend. Je komt vast wel ergens langs een onbekende plek. Hopelijk kun je met deze fiets-speur-routes de tijd aangenaam doorbrengen en heb je een doel om te fietsen.

Voor sommige deelnemers is het natuurlijk verveld dat je de mobiele telefoon of tablet mee moet hebben. Afdrukken van de foto’s kost veel inkt!

Te moeilijk, te gemakkelijk of iets anders in gedachten? Reageer onderaan deze pagina of stuur een mail naar [email protected]
Je fietst natuurlijk op eigen risico. Soms is er een klein stukje onverhard; wellicht moet je dan voor de veiligheid een stukje met de fiets lopen.

Veel succes en plezier met het verkennen van je naaste omgeving !

Sjirk van Gorkum
Jan van Dalen

Op 6 juni is de route wat aangepast. 500m zandweg is eruit gehaald en een mooier stukje gravel er voor in de plaats. Dankzij tip van deelneemster !!
Dit betekent dat foto’s 39 t/m 42 zijn gewijzigd en dat er in totaliteit 61 foto’s zijn.

Geplaatst in: Wandelen & fietsen

2 reacties op “Fietsspeurtocht 02

  1. De Jong zegt:

    Vandaag een stuk gefietst van deze tocht. Erg leuk! We zijn tot foto 39 gekomen, dat was een mulle zandweg waar wij met kinderen op de fiets niet langs durfden, dus toen het fietspad maar gevolgd via Wijnjewoude naar Bakkeveen weer terug. Erg leuk gedaan in elk geval!

  2. Jan van Dalen zegt:

    Helaas was door de droogte het stevige zand mul geworden. Het is een traject van ruim 500 m . Onder de foto nu tekst geplaatst dat ook een klein stukje om te fietsen is,geheel over asfalt. Is iets minder leuk, maar wel uitstekend te fietsen.

Geef een reactie