Eigenaar van katten gezocht

Geplaatst in: Oproepen

22 reacties op “Eigenaar van katten gezocht

 1. DJ zegt:

  Wellicht handig om te vermelden in welke buurt, wel terrein dit is.

 2. Johannes visser zegt:

  En helemaal vreemd dat ze je katten vangen en dan beweren dat ze niet terug geplaatst kunnen worden??
  Legale diefstal, onderdeel van onze regering??

 3. An9niem zegt:

  Als je van mijn katten maar afblijft, hoef er niet achter te komen dat jullie gore volk mijn katten straks ook jatten…

 4. J. Wagenaar zegt:

  Deze mensen zijn het slijk der aarde, ze vangen katten omtrent ‘overlast op een terrein’ maar in realiteit is het heling en moet je er ook nog voor je eigen kat betalen. Zou de ‘eigenaar’ van het ’terrein’ voortaan dit met de buurtbewoners willen oplossen? Ik vind niet dat we de criminele bende moeten adverteren op deze site

 5. Yvonne zegt:

  Ik ben het helemaal met Wagenaar eens. Dit is het zelfde als een fiets meenemen omdat deze al een tijdje bij de bushalte staat en dan op internet adverteren met dat deze gevonden is en overlast veroorzaakte, en er dan ook nog geld voor vragen. Verschrikkelijk voor de gene die hun poes of kat is gestolen, verklaart ook het aantal vermiste katten op deze site.

 6. D.R. zegt:

  Bij overlast moet de politie ingeschakeld worden, is dat gebeurd door de eigenaar van het terrein?
  Verder mag volgens mijn weten de Dierenbescherming wel dieren van de straat halen, maar de mensen van de dierenambulance mogen zelf geen kat of hond vangen. Dan geldt dit laatste ook voor bovengenoemde stichting, lijkt mij. Maar dit betreft huisdieren.
  Of het juridisch anders in elkaar steekt voor verwilderde katten en in het wild geboren katten, is me niet bekend. Als deze weggevangen worden zijn ze vaak niet meer te plaatsen.

 7. Jan van Dalen zegt:

  Allemaal vragen en opmerkingen hierboven. Waarom niet even bellen? Dit telefoonnummer staat op de website: (0512) 300664 http://www.katinnood.nl

 8. A.G.B zegt:

  https://www.jagersvereniging.nl/afschieten-hoe-ziet-een-jager-het-verschil-tussen-jouw-poes-en-een-wilde-kat-rtv-noord/

  Volgens mij ben je als eigenaar nog altijd verantwoordelijk voor je eigen huisdieren. Dus ongechipt of zonder halsband wordt lastig om dan de rechtmatige eigenaar te vinden.
  Ik ben niet voor vangen of afschieten maar het mag wel gewoon….

 9. Jan zegt:

  Als alle eigenaren van een poes of kat hun lieftallige beestjes op hun eigen terrein laten verblijven is er niets aan de hand.

 10. Fleur De Vries zegt:

  Wat een naar commentaar zeg! Kat in Nood wil alleen maar meedenken. De katten op terreinen zoals campings en publieke plekken worden niet zelden door diverse mensen hardhandig verwijderd, dan wel gedood. Ik lees hier dus vooral onwetendheid.
  Anno 2020 mag je verwachten dat katteneigenaars hun katten chippen en steriliseren.
  Als daar geen geld voor is, dan mag dat kosteloos bij Kat in Nood, dus geen excuus hiervoor.
  Het is jammer dat er zó fel wordt gereageerd, terwijl het doel duidelijk is: katten zonder eigenaar steriliseren en indien mogelijk terugplaatsen, katten met eigenaar hoeven zich geen zorgen te maken.
  Nogmaals, de verantwoordelijkheid ligt in de basis bij de eigenaar.
  En als er (zwerf)katten op een publiek terrein lopen is het humaan en m.i. een gentleman’s agreement dat dit duurzaam en diervriendelijk door de gemeenschap wordt opgelost.
  En dán is Kat in Nood een prima partner om hierin mee te denken.

 11. Fleur De Vries zegt:

  Oh ja, dus..ten overvloede..
  Katten die dus niet terug gezet kunnen worden zijn katten die geen eigenaar hebben. Dit vaak omdat de beheerder van zo’n terrein dit niet wil.
  Katten mét eigenaar worden ALTIJD terug gegeven.

 12. Fleur zegt:

  Precies. Ik ben het compleet met je eens

 13. Lisa zegt:

  Als een kat een eigenaar heeft die wij per ongeluk in onze vangkooi hebben dan wordt die KOSTENLOOS weer terug gegeven + worden ze ook nog eens KOSTENLOOS gechipt!
  Als ze wel een chip hebben bellen we altijd gelijk de baasjes op en zelfs als de baasjes dan niet in staat zijn om ze op te halen brengen we ze ook nog eens KOSTENLOOS terug naar het baasje!

  Er zijn alweer 2 katten bij hun baasje, die dichtbij het terrein woonden en die waren heel blij dat wij ze hadden gevangen ipv dat de eigenaar van het terrein zelf maar het hef in eigen handen nam… (en dat was dan niet leuk geweest als hij dit had gedaan…).

  Groetjes vrijwilliger KiN.

 14. D.R. zegt:

  Als je verwilderde katten wegvangt, komen er in no time andere verwilderde katten voor in de plaats.
  Het is echt een groot probleem in de steden en voor de natuur.
  In steden plaatsen ze daarom ook wel de eerst gevangen en dan gesteriliseerde katten terug op dezelfde plek, zodat er geen nieuwe -niet gesteriliseerde- katten voor in de plaats komen.
  Voor de natuur is dat geen oplossing.

 15. DJ zegt:

  Maar welk terrein is dit? Dat maakt het voor een ieder ook wat duidelijker. Kun je je eigen katten extra in de gaten houden.

 16. Rosa zegt:

  Wordt idd nogal geheimzinnig over gedaan om welk terrein het gaat…

 17. D.R. zegt:

  Precies DJ!
  Van te voren bekend maken waar en wanneer er wordt gevangen s.v.p.
  Dit geeft de kattenbezitters een waarschuwing om hun kat bij huis of thuis te houden en alsnog te laten chippen of van halsbandje met naam te voorzien, mochten ze dit nog niet gedaan hebben.

 18. AH zegt:

  Kat in Nood: wij zijn al 9 jaar een kat kwijt. Wellicht heeft hij (of beter het, want gecastreerd en gechipt) op dit terrein rond gelopen en is inmiddels verwilderd. Ik zou graag willen weten op welk terein dit is. Want we hebben al 1 keer een kat opgehaald die op ’t Hout verbleef en 1 kat die op de Wâldsang verbleef. De Wâldsang is naar ons toegekomen omdat ze onze oproep op deze site zagen staan. Onze kat die op ’t Hout was is door een caravan bezitter opgevangen en door een bericht op Facebook met ons in contact gekomen. Het is dus best mogelijk dat de kat, waar we al 9 jaar om “zoeken” op dit terrein verbleef en dat de chip op een of andere manier niet uitgelezen kon worden en dat de kat na 9 jaar verwilderd is. Ik zou dus ook graag foto’s willen zien van de andere katten. Maar die worden niet getoond en het terrein wordt geheim gehouden. Dat vind ik heel erg raar. Ook heb ik hiernaar gevraagd op de Facebook pagina van Kat in Nood, en hier ook helemaal geen reacties. Onze advertentie van de vermissing stast nog steeds online: https://www.bakkeveen.nl/2011/03/wie-weet-waar-doerak-is/

 19. D.R. zegt:

  AH
  Een zwerfkat valt uiteindelijk onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Dit omdat een kat die zijn baasje kwijt is wettelijk gezien wordt als ‘gevonden voorwerp’. De gemeente kan, na vangst van de kat, het dier ophalen. Het dier wordt daarna vaak zo’n twee weken in een asiel opgenomen met als doel het baasje terug te vinden.
  Kijk er maar eens het Handboek TNR Zwerfkatten op na. Daarin staat ook dat er voor een vangactie een buurtonderzoek moet plaatsvinden.
  In die zin kun je dus eisen dat Kat in Nood alle gevangen katten moet tonen, zodat baasjes kunnen zien of hun kat er bij is.

 20. D.R. zegt:

  Afschieten is per provincie anders geregeld. In Friesland mag het wel.

 21. Rosa zegt:

  En intussen zwijgt Kat in Nood in alle talen… Heel vreemd 🧐

 22. Fleur De Vries zegt:

  Dag AH,

  Kan me voorstellen dat dit verdrietig en frustrerend is. Als je maandag even met Kat in Nood belt en de situatie uitlegt is er vast een oplossing te vinden of misschien kan er samen uitgekeken worden naar Doerak?!
  Want, als katteneigenaar, kan ik me indenken dat onzekerheid erg naar is.
  Succes!

Geef een reactie