Rondgang Radio Afzetlint

Gisteren, Koningsdag 27 april 2020, toch enig spektakel in Bakkeveen. Ondanks alle corona-beperkingen de intocht van Koning Afzetlint. De aankondiging heb je hier kunnen lezen.

Tussen 14 en 20 uur zijn vele straten in de bebouwde kom doorkruist (blijkbaar niet de Boskkamp volgens een aantal meldingen).

In de Leeuwarder Courant van dinsdagochtend 28 april troffen we dit berichtje aan:

De Sa! pakte grootster uit met de volgende tekst:  Frank Warnders, Nathan Toes en Jacobus Okkema zitten normaal op Koningsdag bij Café De Brink in Bakkeveen. Maar alle horecagelegenheden zijn gesloten. En dus bedachten de mannen een alternatief: Radio Afzetlint.
Maandagmiddag verzorgden ze met een huifkar rijdend door het dorp live radio. Om zo alsnog gevoelsmatig samen met alle luisteraars aan de bar te kunnen zitten met muziek. Zelf omschrijven ze het als gezelligheid creëren met een enorme hoeveelheid flauwekul en dom praat. Tijdens de uitzending werd met luisteraars gebeld, luisterspellen gespeeld, moppen gedeeld, nieuws items voorgelezen en muziek gedraaid. Volgens de drie mannen is het hele concept in twee minuten verzonnen en slaat het nergens op. Vermaak op afstand.

En hierbij het filmpje van de Sa!:

 

 

Geplaatst in: Koningsdag

Geef een reactie