Planning glasvezelaansluiting

Als sinds de zomer van 2019 liggen de oranje rolletjes glasvezel-mantelbuis bij de woningen van de deelnemers in het buitengebied van Bakkeveen. In oktober zijn de glasvezeldraden er doorgeblazen en toen werd het stil.

Eén van de deelnemers in Bakkeveen had in deze tijden van thuiswerken en thuisleren zoveel problemen met de capaciteit van de koperdraadjes dat hij verder onderzoek heeft gedaan naar (het gebrek aan) de voortgang. Hij is niet gestopt bij de klantenservice van KabelNoord maar is bij direct betrokkenen van aannemer Van Gelder Telecom terecht gekomen.
Daar werd medegedeeld dat aannemer Van Gelder in de wacht staat, omdat de centrale internet verbinding van KabelNoord naar Opsterland nog niet klaar is. Die oplevering zou nu aanstaande zijn.

Planning
De planning die onze dorpsgenoot te horen kreeg, is dat vanaf week 17 (20 april) gestart wordt met aansluiten van de woningen in Ureterp en dat daarna Bakkeveen aan de beurt is. In week 22 (29 mei) worden dan de laatste adressen in Bakkeveen aangesloten. Het aansluiten betreft de kabel van buiten naar binnen trekken tot in de (meestal) meterkast. Volgens de zegsman van Van Gelder vallen de corona-beperkingen mee, omdat er goede afspraken met de bewoners worden gemaakt over o.a. voldoende afstand houden.

Daarna volgt nog 1 stap: de provider (en dat is voor ons KabelNoord zelf) moet modem en andere apparatuur bij de deelnemers ophangen en werkend maken. Er stond dat dat binnen 2 weken zal gebeuren na realisatie van de aansluiting. Kijk op https://www.glasvezelvankabelnoord.nl/

Toevallig trof ik gisteren een busje en monteur van KabelNoord in Bakkeveen bij het glasvezelverdeelstation. De betreffende monteur gaf aan dat ze volgende week beginnen met het verder inrichten van en verbindingen in het verdeelstation. Dit lijkt bovenstaande planning te bevestigen.

Er is in ieder geval voortgang en de supersnelle aansluiting lijkt toch echt dichterbij te komen.

Jan van Dalen

Geplaatst in: 2020-gebeurtenissen

1 reactie op “Planning glasvezelaansluiting

  1. Jan van Dalen zegt:

    Op dinsdag 12 mei wordt bij mij de glasvezel aangesloten. Daarna “wordt er binnen enkele weken contact met u opgenomen voor het maken van een installatieafspraak voor het activeren van uw diensten”. Wij zijn er dus nog niet helemaal, maar wel weer een stap verder. En met corona: de monteurs houden 1,5 m afstand en schudden geen handen.

Geef een reactie