Verslag Bakkeveen- Fc Harlingen

Uit de Harlinger Courant het volgende verslag van de wedstrijd Bakkeveen – Fc Harlingen van zondag 8 maart 2020.

Bekeken door Harlinger ogen ….

Fc Harlingen 1 laat kans op meer liggen

Fc Harlingen is er zondag niet in geslaagd het goede resultaat van vorige week een vervolg te geven. In Bakkeveen kwamen zij ondanks een sterke slotfase net te kort voor een punt. Met in de basis: Pieter Wesseloo, Mateusz IJpe, Jurjen Breimer, Bas Helfferich, Siefko Jager, Sjouke Bootsma, Frank Claasz Coockson, Jesse Mulder, Arjan Outhuyse, Barry Hamstra en Remko Zandberg verscheen fc Harlingen aan de aftrap.

Fc Harlingen begon slordig aan de wedstrijd, want onnodig balverlies zorgde ervoor dat de thuisploeg al na tien minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Na een kwartier was de tweede grote kans voor de thuisploeg, maar deze trof geen doel. Bakkeveen had meer balbezit en was de gevaarlijke ploeg. Het duurde tot de dertigste minuut voordat fc Harlingen op gelijke hoogte kwam. Jurjen Breimer gaf een lange bal op Barry Hamstra. De uitkomende doelman tastte mis, waardoor Barry Hamstra simpel de 1-1 in het doel kon tikken.

Het duurde slechts enkele minuten voordat de thuisploeg andermaal op voorsprong kwam. Opnieuw werd een persoonlijke fout afgestraft en liep fc Harlingen weer achter de feiten aan.

Na de rust mocht Jesse Mulder namens fc Harlingen een vrije trap nemen op een mooie plek. De bal draaide de zestien in, maar werd weggekopt door de defensie van Bakkeveen. Na een klein uur spelen kwam Bakkeveen één op één met de Harlinger doelman, maar Pieter Wesseloo wist met zijn uitgestoken been redding te brengen. Twee minuten later viel toch de 3-1 na een schot in de verre hoek. Youri Bouma kwam in het veld voor Frank Claasz Coockson. Hij stond net vijf minuten in het veld toen hij een schitterende bal gaf op Barry Hamstra en die schoof de 3-2 tegen de touwen. Naarmate de wedstrijd vorderde ging fc Harlingen steeds beter voetballen. Remko Zandberg zette een aanval op, maar zijn voorzet richting Arjan Outhuyse was net niet goed genoeg. Ook Bakkeveen kreeg nog een goede kans, maar deze ging voor het doel langs. Tien minuten voor tijd werd Siefko Jager vervangen door Stijn Nagel. Hij maakte zijn eerste minuten in het eerste elftal van fc Harlingen. In een boeiende slotfase kregen beide ploegen kansen om te scoren, maar wisten beiden het net niet meer te vinden.

Als fc Harlingen zondag tegen Black Boys net zo start als dat men tegen Bakkeveen eindigde, dan zit er zeker een overwinning in. Dat duel op sportpark Vierkantsdijk begint zondag om 14.00 uur.

Geplaatst in: Voetbal

Geef een reactie