Nieuwe uitdaging: verkeersregelaar

Verkeersregelaar bij evenement?

In Bakkeveen is een aantal evenementen waarbij het verkeer in meer of mindere mate geregeld dient te worden. Het evenement “avond-4-daagse” heeft de meeste verkeersregelaars nodig: helpen de straat oversteken van groepen wandelaars. En tijdens de intocht op zaterdagavond zijn er een stuk of 12 nodig. Vorig jaar kwamen we door vakanties etc 1 persoon tekort en dat is niet goed. Alle verkeersregelaars dienen over een certificaat te beschikken èn op een lijst zijn aangemeld bij de gemeente. Dan pas is de verzekering ook goed geregeld.

Wil/kun je voor 1 van de Bakkeveenster evenementen beschikbaar zijn, meld je dan aan s.v.p.. Je krijgt vervolgens een uitnodiging om per computer een e-learning te volgen: een aantal hoofdstukken met een filmpje en plaatjes met toelichting. Daarna mag je een paar vragen beantwoorden. Heb je voldoende vragen goed beantwoord dan krijg je een certificaat. Zijn er te weinig goed, dan mag je de vragen van het betreffende hoofdstuk herhalen, net zolang totdat je er voldoende goed hebt. Het zijn vaak wat komische filmpjes, maar geven in essentie wel aan waar het omgaat als je verkeer gaat regelen. Het certificaat is een jaar geldig.

Als je het certificaat hebt kun je je aanmelden om bij een evenement te helpen (vaak zul je gevraagd worden omdat je naam bekend is als certificaathouder). Hiermee proberen we te voorkomen dat er tijdens de drukkere evenementen weer een tekort optreedt en er mensen uit andere dorpen gevraagd moeten worden.

Aanmelden via: [email protected] . Doe het nu !
Mensen die al eerder hebben geholpen als gecertificeerd verkeersregelaar krijgen “automatisch” weer een verzoek voor 2020 en hoeven zich nu niet te melden.

Het gaat hier dus met name over de avond-4-daagse en in mindere mate vlooienmarkt, 3 provinciën Wandeltocht, Crea- & smulmarkt, DODO-festival, Concours Hippique, lammetjesdag en kerstwandeling.
Dus: eerst certificaat halen. Daarna kun je kiezen waar je wilt/kunt helpen (je wordt dan gevraagd).

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie