Glasvezel buitengebied

Vorige week vrijdag 27 maart hebben bewoners van het buitengebied van Bakkeveen (en waarschijnlijk heel Opsterland) een aanbieding van Solcon ontvangen over een glasvezelabonnement. Ik had dat aanbod na lezing bij het oud papier gedaan, maar er komen nu vragen over. Vandaar even uitleg, KabelNoord komt binnenkort ook met reactie op haar site en/of die van de gemeente Opsterland.

In november 2018 heeft het overgrote deel van de adressen in het buitengebied van Opsterland zich aangemeld voor glasvezel. In de zomerperiode van 2019 zijn de mantelbuizen gelegd en in de herfst zijn de glasvezels er “ingeblazen”. Het wachten is op de aansluiting. Op de website van KabelNoord staat dat gemeente Achtkarspelen bijna klaar is en dan zou Opsterland aan de beurt zijn. Echter vanwege corona-regels ligt het aansluiten stil.

Solcon-aanbod alleen voor spijtoptanten
KabelNoord legt bij ons het netwerk aan en is ook de eigenaar van het netwerk. De signalen, de data, over het netwerk worden door een provider geleverd. Wij konden destijds kiezen uit 1 provider en dat was KabelNoord, simpel dus. Adressen in de gemeenten die zich na ons konden aanmelden (zoals Ooststellingwerf) hadden toen al de keuze uit meer providers, zoals provider Solcon.

  • Deelnemers hebben getekend voor 1 jaar contract bij provider KabelNoord.
    Doe je al mee met glasvezel dan kan het aanbod van Solcon bij het oud papier. Na 1 jaar werkende aansluiting loopt het contract af en kun je kiezen uit meer providers: Solcon, Multifiber en Weserve. Je bent deelnemer als een rolletje oranje mantelbuis bij je woning ligt :-).
  • Adressen die in november 2018 niet voor een glasvezelaansluiting hebben gekozen, kunnen wel meedoen met aanbod van Solcon. Solcon biedt aan dat er geen extra aansluitkosten zijn als je nu nog instapt. Of de abonnementstarieven lager liggen dan bij KabelNoord moet je zelf maar vergelijken. Dus als je spijt hebt, is het nu je kans.

Zodra de formele KabelNoord tekst er is, zullen we die hier ook plaatsen.

Jan van Dalen

Geplaatst in: Bakkeveen

1 reactie op “Glasvezel buitengebied

  1. Berend Henk Huizing zegt:

    Beetje rommelige communicatie van KabelNoord en Solcon, maar dank voor je uitleg Jan!

Geef een reactie