Oanrin voor Slúswachter

Helaas is de kopij van De Oanrin voor de Slúswachter van februari in de SPAM-box terecht gekomen en daar niet opgemerkt. Daarom publicatie hieronder.

Kunstweken
De Oanrin hebben meegedaan aan de Kunstweken. Dit is een kunstproject voor het basisonderwijs. Het einddoel was dat alle leerlingen op eigen niveau een echt kunstwerk maakten. Via de klassenwebsite maakten de leerlingen kennis met befaamde kunstenaars. Na het opdoen van inspiratie gingen ze zelf aan de slag.
Toen alle kunstwerken klaar waren, kwamen ze op de website van Kunstweken te staan. De leerlingen kunnen daar nu voorwerpen met hun kunstwerk erop bestellen. In de hal van De Oanrin hangt een enorme poster met alle kunstwerken van de leerlingen.

IMV (Instrumentale Muzikale Vorming)
Deze maand is weer een nieuwe lessenreeks begonnen van IMV. Cultuuronderwijs heeft op De Oanrin een belangrijke plek in het onderwijs en daar passen de IMV-lessen goed bij. De IMV-lessen zijn bedoeld om kinderen kennis te laten maken met verschillende instrumenten. Groep 5-6 gaat deze keer aan het werk met slagwerkinstrumenten. Dat gebeurt onder leiding van 2 muziekdocenten via Ateliers Majeur. Begin april is de grote afsluiting in De Wier te Ureterp.

Bang mannetje
De leerlingen van groep 1-2 zijn op 29 januari naar een voorstelling geweest in De Wier te Ureterp. De voorstelling werd verzorgd door Joes Boonen en gaat over Bang Mannetje die voor alles bang is. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Mathilde Stein en Mies van Hout.

De Oanrin, de school die er toe doet!

Geplaatst in: Voorzieningen

Geef een reactie