Voorbereiding kerstwandeling 2019

De 44e kerstwandeling van Bakkeveen wordt op 2e kerstdag gehouden: een traditie !

[25 december] We zijn er helemaal klaar voor !

[23 december 2019]

 • De routes zijn vrijwel klaar.
  De paden zijn goed begaanbaar. Bijna het gehele traject is droog. Bijna, want er is een kort stukje van ca 70 m waar je niet op sandalen langs kunt. Met lage (wandel)schoenen gaat wel. Er zit geen weiland (meer) in de routes vanwege de wat nattere omstandigheden.
  De afstanden zijn als volgt:
  5 km is in werkelijkheid 5,8 km
  7 km is in werkelijkheid 7,5 km
  10 km is in werkelijkheid 10,3 km
  15 km is in werkelijkheid 15,5 km
 • De puzzel
  Er moeten nog 3 van de 19 vragen.
 • De “koek- en zopie tent”
  Deze tent staat al en wordt zeer binnenkort ingericht.
 • Het weer
  Het weer op 2e kerstdag lijkt goed; in ieder geval droog tot in de avond. Eerste kerstdag is het ook droog, zodat de paden dan alvast wat kunnen drogen en ook niet glad meer zijn van de regen die dinsdag 24 december wordt verwacht.

Nieuw

 • De wandelaars kunnen dit jaar al vanaf 9 uur starten. Dat geeft wat meer spreiding bij inschrijving, finish en ruimte voor het dichtbij parkeren.
 • De start en finish zijn dit jaar in de tent van “Puur Bakkeveen. De tent staat op de parkeerterreinen vlakbij Dundelle, kan niet missen.
  De tent is warm en sfeervol ingericht en er is behoorlijk meer zitgelegenheid dan in Dúndelle. Het eerste evenement in de tent is op vrijdagavond 20 december, daarna plaatsen we een paar foto’s van binnen- en buitenkant.

Vraag en antwoord:

 1. Kunnen de routes ook met de rolstoel worden afgelegd? Nee. De normale routes kennen paden waar je af en toe een boomwortel, bladeren, zachtere ondergrond of zoiets aantreft. Echt natuurlijke paden dus.
  Er is een alternatieve route van 5,7 km; deze gaat geheel over verharde wegen en paden. Halverwege is een rustpunt met invaliden toilet (evenals bij start- en finish). Deze route is niet met pijlen uitgezet. Je krijgt een plattegrond mee en link naar website waar je de route exact kunt aflezen.
 2. Mogen honden mee?  Ja,maar wel aan de lijn! En hondenpoepzakjes mee voor het geval dat. De gevulde zakjes wel meenemen en niet in het bos achterlaten, want dan kan het beter zonder zakje ….
 3. Kan er gepind worden? Ja, er zijn 2 pin-kastjes
 4. Kan ik ook voor-inschrijven? Nee, inschrijven kan alleen ter plekke op 2e kerstdag.
 5. Kan ik met kinderwagen de 5 km lopen?  Dat kan alleen als je met 2 volwassenen bent en de kinderwagen op 2 plekken op kunt tillen. In wat losser zand op 1 van de paden de kinderwagen trekken en niet duwen !

Klik hier voor algemene info.

Hieronder sfeerimpressie van de tent van PuurBakkeveen.

Geplaatst in: Kerstwandeling

1 reactie op “Voorbereiding kerstwandeling 2019

 1. berendpol zegt:

  Heerlijk gewandeld in Bakkeveen zie ons verslag en foto reportage van de vroege ochtend.

  https://berendfrancispol.wordpress.com/2019/12/26/44e-kerstwandeling-te-bakkeveen/

  Vr Groet Berend en Francis Pol uit Harlingen

Geef een reactie