Radio-actiefjes winnen Wampex

BAKKEVEEN – Afgelopen vrijdag is de eerste van drie Opsterlandse WAMPEX-en 2019 gehouden in de omgeving Bakkeveen – Siegerswoude – Frieschepalen. Deze editie is gewonnen door de Radio-actiefjes uit Zwolle. Zij legden het 27,5km lange parcours af in 5:49uur. Omdat zij ook alle juiste letters onderweg hadden verzameld is de looptijd ook hun eindresultaat. De groep Snel van Begrip uit Amsterdam had de snelste looptijd: 5:46uur. Zij hadden helaas twee onjuiste letters genoteerd en kregen daarvoor een half uur bijtelling. De groep Zuiblij uit Zuidhorn werd derde met een perfecte letterkaart en een eindresultaat van 6:25uur.

De naam Radio-actiefjes zal worden gegraveerd op de Autobedrijf Wagenaar Ureterp wisselbokaal.

Naast twee groepen uit België kwamen de deelnemers uit het hele land. In totaal gingen 444 deelnemers in 86 groepen van start. De groep Greppels uit Zwinderen is met een looptijd van 11:23uur het langst onderweg geweest. De laatst binnenkomende groep meldde zich zaterdagochtend om 8:36u aan de finish. WAMPEX I werd gehouden onder buitengewoon regenachtige omstandigheden. Ondanks het slechte weer viel het aantal uitvallers mee. De bezembus van Taxi Moll bracht 37 uitvallers naar de finish. De volgende edities worden gehouden op de vrijdagen 15 en 29 november. De inschrijving is nog geopend.

www.wampex.nl

Geplaatst in: Evenementen, Ikeleane

Geef een reactie