Intocht Sinterklaas 2019

Sinterklaas is weer in Bakkeveen. Zaterdagochtend 23 november kwam hij om 10 over 10 Bakkeveen binnen.  Hoezo 10 over 10?  Hij kwam met de bus. Zijn paard Ozosnel is nog wat bang voor water en durft niet langs de vaart in Bakkeveen. Daarom zijn Sint en zijn pieten tot bushalte Mandefjild gekomen en daar met de lijndienst van Arriva verder gegaan.

En de pepernoten machine? Pythagoras was wat laat klaar met zijn hulppiet om de pepernoten machine na de ontploffing van de vorige dag weer te repareren. Maar 10 minuten na de sint kwamen ook zij eindelijk Bakkeveen binnen.
De pepernoten waren heerlijk.

En na het welkomswoord door mevr. Praatjes werd een rondrit door het dorp gehouden. Het was droog, maar wel “waterkoud”. De Oertetters hielden de sfeer er goed in. Na de rondrit ging iedereen snel de warme “Dwaler” binnen waar het Sinterklaas werd voorgezet.

Kinderen kunnen de schoen bij De Dwaler opzetten: klik hier.

Hieronder de foto’s van Sinterklaas en zijn gevolg bij de bushalte nadat Ozosnel niet verder durfde en de vertraagde binnenkomst van Pythagoras.

En hier de foto’s vanaf de officiële ontvangst.

Geplaatst in: Sinterklaasfeest

Geef een reactie