Verslag feestmiddag Zonnebloem

Op donderdag 17 oktober druppelden onze gasten, hun chauffeurs en de vrijwilligers vanaf 13.15 uur MFC de Wier binnen.

In de grote zaal kon onder het genot van koffie of thee met oranjekoek nog even bijgepraat worden. Om 14.00 uur nam onze voorzitter het woord. Zij was verheugd dat ze zoveel mensen (100 personen!) op deze middag mocht verwelkomen voor een optreden van “Tetje van Toen”.

Tetje is een gezellige tante die al kletsend en zwetsend die goeie ouwe tijd weer tot leven brengt. Met haar programma “In volle vaart”, waarbij  ze gekleed in een matrozenjurkje, het publiek al zingend en verhalend meeneemt op, in en rond het water.
Meezingers die hier bij passen zijn o.a. “Daar bij de waterkant”, “Daar was laatst een meisje loos”,   “Brandend zand” en natuurlijk “Het kleine café aan de haven”!

Tijdens de pauze werd iedereen door onze vrijwilligers voorzien van een hapje en een drankje.

Na deze onderbreking werden Grietzen v.d. Woude, Henk Mekkes en Meta Falkena door Jan Bentink van het regiobestuur van de Zonnebloem gehuldigd omdat ze al 10 jaar vrijwilliger zijn. Lenie Annokkee, ook al 10 jaar vrijwilliger kon helaas niet aanwezig zijn op deze middag. De jubilarissen ontvingen naast een persoonlijke toespraak, een zilveren insigne en een oorkonde vergezeld door een bloemenbon. Uit handen van onze voorzitter ontvingen ze een bos bloemen en een woord van dank.

We hebben nog veel meer mooie liedjes gehoord, waarbij op een groot scherm foto’s werden getoond. Een feest van herkenning voor de aanwezigen! We hebben met z’n allen gezellig meegezongen, want ook de teksten van de liedjes verschenen met grote letters op het scherm!

Kortom wederom een geslaagde vrolijke middag,

Namens het bestuur van de Zonnebloem afd. Ureterp e.o.

Antje Berga

 

Geplaatst in: Zonnebloem

Geef een reactie