Veel gekwetter van vogels

Veel gekwetter in korfbalkantine Ureterp.

Van 6 t/m 9 november zullen de geluiden uit de kantine van de korfbalvereniging in Ureterp heel veel verschillen van normaal. Want die dagen houdt de volièrevereniging “De Wâldsang” de jaarlijkse vogelshow.

De leden van de vereniging en van omliggende plaatsen sturen dan hun beste vogels in om die te laten keuren door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. De keurmeesters geven elke vogel een waardering en wijzen in de verschillende groepen de kampioen aan. De twee wisselbekers voor de beste kweker van Opsterland en de kweker van de 5 beste vogels wisselen mogelijk weer van eigenaar.

De belangstelling voor het kweken van vogels loopt  de laatste jaren hard achteruit, maar “De Wâldsang” heeft nog altijd een tentoonstelling, die de moeite waard is van het bekijken; er zijn meer dan 250 vogels te bezichtigen. Uiteraard kanaries in veel kleuren en soorten, zebravinken, maar ook goudvinken, grasparkieten, diverse soorten agaporniden, hele kleine parkieten zoals de forpus, maar ook grote als de alexanderparkiet.

De opening is woensdagavond 6 november om 19.30 uur.
Op donderdag en vrijdag kunt u terecht van 14.00 – 22.00 uur en op zaterdag nog van 10.00 – 12.00 uur.

De entree is gratis. Veel leden bieden ook vogels te koop aan; meestal mooie gezonde vogels tegen een lage prijs.
Lokatie: Sportpark De Griene Greide, Griene Leane 6,  9247 GT Ureterp

Henk Marinus / Jan Veenstra

Geplaatst in: Voliere vereniging

Geef een reactie