Het beste idee van Jong Opsterland

Bericht van “Code Hans”
Graag informeren we u over een nieuw project voor jongeren in Opsterland.

Gemeente Opsterland heeft zoals u waarschijnlijk weet voor de komende jaren het jongerenwerk en de vrijwilligersbemiddeling uitbesteed aan ons van Code Hans. Ook het jongerenwerk doen wij net even anders. Wij bedenken niet zelf wat ‘goed is voor de jeugd’, maar vragen jongeren wat zij belangrijk vinden. Van daaruit organiseren we onder de naam JongFM activiteiten en projecten met jongeren. Ook bij u in het dorp.

In ons team hebben we een jongere: José van der Meer uit Gorredijk. Zij adviseert ons en helpt mee om van activiteiten en projecten een succes te maken.

In oktober komen we naar de dorpen om met jongeren kennis te maken. We zoeken hen op op plekken waar ze graag samenkomen, spreken jongeren aan op straat, bij clubs zoals sportverenigingen of bellen aan. We gaan op zoek naar goede ideeën van jongeren voor jongeren. We maken er zelfs een wedstrijd van onder de titel ‘Het beste idee van Jong Opsterland’.

Voor onze bezoekjes is dit de agenda (alle data van 15:0020:00 uur):
4 oktober: Gorredijk
5 oktober: Nij Beets, Olterterp en Beetsterzwaag
8 oktober: Frieschepalen en Wijnjewoude
15 oktober: Tijnje, Terwispel en Lippenhuizen
18 oktober: Bakkeveen en Hemrik
19 oktober: Ureterp en Siegerswoude
22 oktober: Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân

De ideeën die we verzamelen presenteren we met de bedenkers op woensdag 29 januari 2020 tijdens een projectenmarkt. Dan maakt een deskundige jury bekend wat het beste idee is van Jong Opsterland. Voor de uitvoering daarvan is 500 euro beschikbaar!

Op onze website jong.fm vindt u meer informatie.

namens het team van Code Hans
Rob van der Holst.

Geplaatst in: Verenigingen

Geef een reactie