Theatervoorstelling: Senang

Theatervoorstelling Senang 12 oktober in de Swingel in Wijnjewoude

Dubbelbloedduo Nynke Heeg (Wijnjewoude) en Klemens Patijn speelt met hun roots. Met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders die met zo’n tweehonderdduizend andere vluchtelingen in de jaren vijftig een koud welkom kregen in Nederland.

Nynke en Klemens geven adem aan een verzwegen schreeuw. Om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen en om grip te krijgen op hun gemixte roots. Met stille kracht maken ze korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. Het verhaal van familiegeschiedenissen van koloniale overheersing, overleven in Jappenkampen en een onafhankelijkheidsoorlog. Generatie drie zwijgt niet langer, maar vraagt, poert en confronteert.

SENANG is muziektheater over afkomst, tradities en botsingen.

Deze voorstelling speelt in Dorpshuis MFC de Swingel in Wijnjewoude. Kaarten à €12,50 zijn verkrijgbaar via de verkoopservice van De Lawei. https://www.lawei.nl/theater/themas/Ticketservice/

Klaske de Vries

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie