Uitnodiging “Nextdoor” buurtapp oké ?

Een aantal inwoners van Bakkeveen heeft onderstaande uitnodiging van “Nextdoor” ontvangen. We ontvingen onderstaande folder van een inwoner van Bakkeveen. Men vertrouwde het niet.

Even Googlen levert het volgende op:

Maar ook de site van Nextdoor zelf. Het is natuurlijk aan ieder voor zichzelf te oordelen. Het is maar dat je gewaarschuwd bent.

Bij de reacties kun je aangeven wat je ervan vindt: ook ter informatie van je dorpsgenoten.

 

Geplaatst in: Oproepen

2 reacties op “Uitnodiging “Nextdoor” buurtapp oké ?

 1. Freek zegt:

  Wellicht niet helemaal netjes om de gegevens van een, waarschijnlijk nietsvermoedende gebruiker van Nextdoor, hier te vermelden.

  In het privacybeleid (van mei dit jaar) staat namelijk: “Wanneer je je inschrijft voor Nextdoor, krijg je de mogelijkheid om Nextdoor te vragen om uitnodigingskaarten te sturen naar huishoudens in de buurt die nog niet bij Nextdoor staan ingeschreven. Deze kaarten bevatten jouw naam en adres en zijn alleen geadresseerd aan huishoudens in de buurt (en bevatten over het algemeen niet de namen van ontvangende huishoudens).”

  Op het moment dat je je inschrijft bij deze website, ga je hier mee akkoord. In de andere artikelen wordt gesproken over het verstrekken van persoonlijke gegevens, dat doe je natuurlijk gewoon altijd nog zelf.

  Men zet wel (volgens mij vaak zonder nadenken) hun hele hebben en houden op Facebook of andere sociale media, maar dit gaat dan ineens te ver? Bekijk voor de aardigheid eens de reacties op de berichten (zowel op deze site, als op Facebook) omtrent de slechte bezorging van de Sa bijvoorbeeld. Zonder schroom plaatst men, met naam en toenaam, zijn of haar adres.

 2. Jacob zegt:

  Is het ook niet logisch dat een bedrijf, dat ervoor zorgt een buurt een buurt-app krijgt, daar geld mee wil verdienen? Het is tenslotte een bedrijf……..

  Maar als buurt kun je dat toch ook gemakkelijk zelf doen?

Geef een reactie