Twakamp: feestelijke Open Avond

Vrijdag 6 september om 19 uur begint de feestelijke open avond op het volkstuinen complex de Twakamp.
De tuinen zijn schitterend gelegen aan “rondje Bakkeveen” wandel-verbinding tussen de Mjûmsterwei en de Slotsingel.

Een groep tuinders is daar met regelmaat te vinden. Lekker in de buitenlucht, rustig werkend op een zo natuurlijk mogelijke manier, water pompen uit een van de drie waterputten op het terrein of leunend op een schoffel nieuwtjes uitwisselen en te genieten van dit bloemrijke stukje Bakkeveen. Kortom, hier voel je het project “Blue Zone Bakkeveen” gestalte krijgen.

Wat kunnen jullie zoal verwachten tijdens de openavond:

  • Rondleiding en informatie over het tuinieren op de Twakamp. Dit kan via de Tuinquiz en natuurlijk zijn de tuinders aanwezig om hun kennis met jullie te delen. Het bestuur wijst jullie graag de vrije perceeltjes grond aan, als je net zo enthousiast wordt over zelf groenten verbouwen als wij dat zijn. Misschien wil je je kerstboom weer even zien, die hier staat te “overzomeren”
  • Live Cooking: Een heerlijke proeverij met producten uit de tuinen van de Twakamp.
  • In Bakkeveen woont een kleine groep kabouters bij de Slotplaats. Elke vrijdagavond gaan ze bessen eten in de Twakamp. Als tegenprestatie zal kabouter Opa Teun tijdens de openavond jullie verwelkomen met zijn prachtige accordeonmuziek.
  • Om 20.00 uur start de workshop Calendula (goudsbloem) zalf maken met behulp van bijenwas.

Graag tot 6 september op de Twakamp

Gerard Hommema

 

 

Geplaatst in: De Twakamp

Geef een reactie