Impressie Vlooienmarkt 3 augustus

De beide markten van juli waren niet al te groot: beide keren geen goede weersverwachting. Uiteindelijk viel het wel mee met het weer, zodat er veel bezoekers kwamen en daar profiteerden de aanwezige standhouders weer van.

Na een kleine week van buien (die vaak meevielen, maar dat verschilde sterk van plaats tot plaats), zou het deze zaterdag droog blijven en zonnig; temperaturen boven de 20 graden. Zo ging het niet helemaal. Om 4 uur in de ochtend wat motregen en dat herhaalde zich een paar keer. Om 12 uur zelfs een paar wat meer serieuze druppen. De zon is maar een paar minuten geweest, verder donkere wolken. Trouwens, de regen die eerder in de week is gevallen was meer dan welkom. Delen van de terreinen kennen verdord gras….

Standhouders waren deze markt niet erg vroeg. Pas na 6 uur begon de echte toestroom en deze hield aan tot ongeveer half 8. Daarna werd het weer rustiger. De eerste bezoekers waren om iets na 4 uur, maar hier begon de echte toestroom later.
Uiteindelijk verschenen er 721 standhouders.  In 2015 was de 1e-zaterdag-van-de-maand-augustus markt groter: in 2015 met 757 standhouders. Markten zijn vaak groter dan gemiddeld als de voorgaande markten wat in het water zijn gevallen.
Ook de publieke belangstelling was groot. Zelfs P5 en P6 waren voor ongeveer de helft vol. Daarnaast erg veel mensen op de fiets en wandelend vanaf de campings in de omgeving.

Er is een standhouder die een paar schoenen voor € 20,– heeft verkocht. De koopster zou later langskomen om te betalen. Helaas is dat niet gebeurd.
Het is hoogstwaarschijnlijk in alle onschuld gebeurd. Zij zit er misschien ook mee als ze thuis komt en wie weet stuurt zij ook een mail net als ik naar u“, aldus de verkoopster van de schoenen. We wachten af, maar verwachten niet veel…..

Dit was ongetwijfeld ook de grootste markt van augustus. De volgende markt is al op 10 augustus en de derde van de maand op zaterdag 24 augustus. Het weekend daar tussenin zijn de meeste terreinen in gebruik voor het Dodofestival.

Hieronder een impressie van de markt. Foto’s: Martijn van der Vaart.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2019

8 reacties op “Impressie Vlooienmarkt 3 augustus

 1. geeske rhee zegt:

  zou degene die een paar nieuwe werkschoenen met stalen neus maat 42 mee heeft genomen om haar man te laten passen deze nog even willen betalen a 20 euro. zou ik heel fijn vinden.

 2. Griet zegt:

  sorry hoor dan geef je ze toch niet mee

 3. Johan zegt:

  Tja, in deze tijd zou je denken dat je iemand wel kunt vertrouwen op zijn blauwe ogen…

 4. Jannes zegt:

  Betreffende mevrouw heeft alles afgezocht en meerdere standhouders gevraagd om de stand van “‘Geeske”” maar kon haar niet weer terug vinden ,ze had als herkenningspunt een gele paraplu ,maar ook deze was niet weer vinden.
  De wil om te betalen was er wel , alleen de plaats om te betalen kon ze niet weer terug vinden .
  Ze heeft ook ons gevraagd vandaar dat wij op de hoogte zijn van dit verhaal .
  We hopen dat het toch nog goed komt .

  • Geeske zegt:

   Gelukkig was maar eerste ingeving goed. Mevrouw die de schoenen wou kopen zit er net zo mee als ik.

   Kan gebeuren dat je de stand niet terug kunt vinden. Ben blij dat mevrouw ook contact met de marktmeester heeft opgenomen.

   Heb vertrouwen in je medemens.

 5. Jan van Dalen zegt:

  Ter correctie van Geeske haar opmerking: er is GEEN contact met de organisatie opgenomen. Er zijn dus (nog) geen gegevens van de koopster bekend.

 6. Geeske zegt:

  Misverstand van mij. Maar ook als ik het geld nu niet krijg van de schoenen vind ik dit minder erg.

  Wetend dat degene haar best weer heeft gedaan om mij op te zoeken.

  Misschien meldt ze zich nog bij de volgende markt bij de organisatie/marktmeester

 7. Minke zegt:

  Zaterdag 3 augustus heb ik een Friese (staart/antieke) klok verkocht aan een meneer. Dit in de veronderstelling dat de klok compleet zou zijn.
  Nu heb ik op zolder de slinger nog gevonden. Graag zou ik deze nog aan de koper willen overhandigen.
  Wie weet vind ik de koper via deze site…
  Wie kan mij helpen! (ik stond op een van de laatste weilanden, verkocht rond 7 uur ’s ochtends)

Geef een reactie