Impressie vlooienmarkt 24 augustus

Als uitzondering deze zomer-maand 3 vlooienmarkten. De markt van 3 augustus kende 721 standhouders; een week later onder KNMI code geel voor storm slechts 324.

Het weekend van 17 augustus werd de 11e aflevering van de Dodo-Festival gehouden. Het zou koud en regenachtig weer worden, maar dat viel heel erg mee. Het werd een geslaagd 2-daags festival met veel publiek. Alles is inmiddels weer opgeruimd zodat de terreinen de 10e vlooienmarkt van 2019 kunnen ontvangen. En wat gebeurt: het wordt weer KNMI “code geel”, ditmaal voor tropische temperaturen (zeker geen regen en zeker geen storm). Desondanks verwachtten we ca 500 standhouders op deze 3e markt in augustus.

Om 4 uur in de ochtend waren er tussen de 40 en 50 standhouders aanwezig. Dit in de duisternis onder de schaarse lantaarnpalen (maar met zaklantaarns). Pas tegen kwart over 6 (als het wat licht wordt) komen de standhouders in grotere getale binnenrijden. Tussen half 7 en half 8 is het erg druk. Er blijkt een file te ontstaan tot…. Tja, daar verschillende meningen over. Google geeft langzaamrijdend verkeer vanaf Siegerswoude. Anderen spreken van stilstand vanaf De Waldsang.  Ongetwijfeld zijn bezoekers uit de rij auto’s geknepen en hebben in de woonstraten van Bakkeveen geparkeerd. Helaas …

Uiteindelijk blijken er 768 standhouders te zijn geweest. Voor een extra markt een stevig record. De grootste eerste-zaterdag-van -de-maand  markten waren die van 6 mei 2017 (850), 5 mei 2018 (802) en 1 juni 2019 (783). En dan dus de extra markt van 24 augustus 2019 op de 4e plek.
Voor wat betreft officieel parkerende bezoekers waren de markten van 3 augustus, 1 juni 2019, 6 april (allen 2019), 5 mei 2018 en 1 augustus 2015 drukker.
Oorzaak van de grote drukte is waarschijnlijk dat de vorige markt (die van 10 augustus) door het slechte weer werd geteisterd en daardoor klein was.

De temperaturen liepen tegen het einde van de markt op tot 28 graden; in de zon en luwte zal het nog behoorlijk warmer zijn geweest. Desondanks bleven de standhouders lang aanwezig. Pas tegen 14 uur waren de meesten vertrokken en na 15 uur waren ook de laatsten klaar met inpakken.

De handel was maar matig (vrouwen bloot, handel dood).

De volgende markt is op zaterdag 7 september.

Hieronder een filmpjes van jenteveenstra.nl en foto’s van martijnvandervaart.nl

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2019

4 reacties op “Impressie vlooienmarkt 24 augustus

 1. Elisabeth de Vries. zegt:

  Ik zou heel graag in contact komen met de standhouder die op 24aug statafels van oliedrums te koop had. Kosten 55euro.
  Heb er toen helaas niet goed naar gekeken of een kaartje gevraagd.
  Alle lof voor deze gezellige markt ik heb genoten.

 2. Rosa zegt:

  In Marum staan ze vanaf Bakkeveen rechts te koop langs de weg

 3. Roelf van Bergen zegt:

  dat ben ik. je kunt me wel even bellen tel. 06-10565549

Geef een reactie