Vlooienmarkt 6 juli 2019

De hele week werd er al voor de zaterdagochtend regen verwacht. Ondanks de droogte bleef die verwachting maar staan. Dat heeft het aantal standhouders behoorlijk gedrukt. Normaal op de 1e zaterdag in juli zijn er tussen de 600 en 700 standhouders te verwachten. Deze keer kwamen er 485, nog een mooi aantal trouwens.

Het was duidelijk dat velen het weer niet vertrouwden en later kwamen. Pas rond half 7 waren alle verharde terreinen bezet en werden de weilanden geopend. Toen ging het plotseling ook snel met standhouders èn bezoekers.

Het weer viel wat mee: wel steeds bewolkt, maar droog. Daardoor zijn er nog vrijwel evenveel bezoekers geweest als 2 weken eerder, terwijl er toen 100 standhouder meer waren. Pas tegen 12 uur vielen er een paar spatten regen. Een enkeling pakte zijn spullen al snel in. Om 12:30 uur begon het echt serieus te regen. Dat leverde ca 1,5 mm op. De standhouders waren snel met opruimen. Om kwart over 1 was vrijwel iedereen al vertrokken.

Ondanks de weersverwachting viel de markt heel erg mee en standhouders hebben doorgaans goed verkocht.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2019

1 reactie op “Vlooienmarkt 6 juli 2019

  1. Johan zegt:

    Quote: “Om 12:30 uur begon het echt serieus te regen(en?). Dat leverde ca 1,5 mm op.” 1.5 mm regen kun je toch moeilijk serieus noemen? Druppels op een gloeiende plaat!!

Geef een reactie