Stormschade in Bakkeveen (extra foto’s)

Afgelopen nacht, rond middernacht 4 op 5 juni 2019, trok een korte maar heftige onweersbui over Bakkeveen van zuidwest naar Noordoost.

Met name een aantal bomen heeft het hierbij moeten ontgelden.

Aan De Biskop viel een boom dwars door een raam van een boerderij. Er raakte niemand gewond. Het raam is dichtgespijkerd. De toegangsweg tot de boerderij was door een andere omgevallen boom tijdelijk versperd.

In het Mandefjild zijn op diverse plaatsen ook enkele (soms monumentale) bomen omgewaaid zonder verdere materiële schade.

In de bossen van Bakkeveen heeft de storm ook huisgehouden. Op het rolstoelpad lagen in de hoek bij de Harmsdobbe 8 bomen over het pad. It Fryske Gea is bijna 4 uren bezig geweest om het pad weer begaanbaar te maken, aldus boswachter Ko Maring. Ook bij de schaapskooi in Allardsoog liggen vele bomen over de afrastering. In het zgn “kerstbomen”bos (aan de Mjumsterwei naast Slotleane) zijn vele toppen uit de bomen gewaaid.

Nabij de Trapheuvel zijn ook veel bomen omgegaan. “Hopelijk zijn de rode en groene route vrijdag weer begaanbaar“, aldus boswachter Ko Maring van it Fryske Gea. “Het lijkt wel; of er een kleine tornado van Harmsdobbe richting Bosmanege is getrokken“.

Ook nog een passende foto van het natuurgeweld? Graag even mailen [email protected] 

 

Geplaatst in: 2019-gebeurtenissen

Geef een reactie