Johannes zoekt foto’s reddingsactie

Wie kan Johannes Roelsma uit Bakkeveen blij maken met foto’s die op de Crea & Smulmarkt van 2019 genomen zijn?
Het gaat om één of meerdere foto’s waarop Johannes (liggend op het bruggetje) met een grote stok
in de Kolk  naar een tas hengelt en  foto(s) waarop Johannes met een touw met anker naar deze tas vist en die hij vervolgens uit de Kolk naar boven weet te halen.

Hebt u hiervan misschien foto’s gemaakt?

Stuur ze dan naar [email protected] en wij zorgen dan dat Johannes de foto’s krijgt.
Bovendien willen we hieronder graag één of meerdere van de ingezonden foto’s (met vermelding van uw naam) publiceren. Dus zet er dan even bij of u hiermee accoord gaat.

Het verhaal er achter:
Twee zussen, uit resp. Haulerwijk en Roden, kwamen op vrijdag 31 mei jl. fietsend naar de Crea & Smulmarkt in Bakkeveen en parkeerden hun fietsen tegen het hekwerk van de Kolk.
Eén van de zusters had haar handtas aan het stuur hangen en laat die tas nu van het stuur glijden en in de Kolk plonzen! Niet best, want heel haar hebben en houden zat in de tas…..
Een Bakkeveenster ondernemer raadde de vrouwen aan om de hulp van Johannes Roelsma in te schakelen.
Vandaar dat even later Johannes met een lange stok met een korfje aan het uiteinde, naar het bruggetje over de Kolk toog en al liggende op het bruggetje de tas probeerde op te vissen.

Dat Johannes daar lag, weerhield sommige bezoekers er niet van om het bruggetje even te vermijden.
In tegendeel… menigeen stapte vrolijk over Johannes heen, wat een komisch gezicht was!

Ook hiervan is door de betrokkenen helaas geen foto genomen, maar hopelijk wel door andere marktbezoekers. Ook deze foto’s zien we graag tegemoet.

Het gehengel met de stok leverde overigens niets op. De Kolk bleek te diep.
Maar geen nood……Johannes had thuis nog wel een lang touw met een anker liggen.
Na zeven pogingen met het anker, was het de achtste keer raak! Het anker bleef aan het hengsel van de tas haken en de tas met inhoud kon op het droge worden gehaald. Wat waren de dames blij!
Op de tuintafel van de familie Roelsma werd vervolgens het geld (zo’n 80 euro), mobieltje, pasjes, sleutels en ander toebehoren te drogen gelegd. Alleen het mobieltje bleek beschadigd, de rest bleef behouden. Wat een opluchting voor de eigenaresse, die uit dankbaarheid een mooie plant aan de fam. Roelsma gaf.
Op onderstaande foto ziet u deze plant op de tuintafel van de fam. Roelsma staan, met daarnaast het reddende anker.

Geplaatst in: Opmerkelijk

Geef een reactie