Avond-4-daagse: zaterdag, slotdag

De avond-4-daagse van 2019 zit er weer op. 4 avonden gewandeld. Helaas niet alle avonden droog: donderdag een korte felle bui, maar daarna wel weer de zon.

Zaterdagochtend had het nog stevig geregend (tegen de 10 mm). Daardoor waren sommige paden in het begin van de routes een beetje glad. Gelukkig droogde het ’s middags en ’s avonds flink, waardoor de paden allengs beter werden.

De routes gingen allemaal door de stallen van de Bosmanege in Bakkeveen. Daarna de traktatie op schepijs (deels gesponsord door Sligro !). Vervolgens heeft de 10 km nog helemaal via o.a. de Holle Wegen naar Allardsoog gelopen en via het monument weer terug. De 5 km ging “binnendoor” over o.a. de trapheuvel.

Alle groepen verzamelden zich weer op de zandvlakte: hier verenigden de 5 en 10 km groepen van de scholen zich weer. Vervolgens achter de muziekkorpsen aan naar de finish.
De korpsen van Burgum (Marko’s), Kootstertille (VIOS), Grootegast (de 6 mannen van de Woudklank) en de Oertetters uit Ureterp verzorgden de intocht.
Bijzondere vermelding is dat bleek dat de Marko’s voor de 10e keer mee hebben gelopen !!

Zaterdagavond deden ruim 200 wandelaars meer mee: zij gingen voor de dagspeld. In totaal kwam het aantal betalende wandelaars uit op 1100. In totaal zijn er 1728 wandelaars geteld. Volgend jaar (2020) de 65e aflevering.

Hieronder een impressie. (foto’s Martijn van der Vaart)

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie