Impressie vlooienmarkt 4 mei

Terwijl het in Limburg sneeuwde, werd er in Bakkeveen vlooienmarkt gehouden. Datum: 4 mei 2019. De weersverwachtingen wisten het al dagen lang: koud door een noordelijke stroming; lucht vanuit het noordpoolgebied. Vrij stevige wind en af en toe (winterse) buien.

De markt van de eerste zaterdag van mei is vrijwel elk jaar de drukste markt v.w.b. standhouders. Twee jaar geleden 850 en vorig jaar ruim 800 standhouders. Dit jaar kwamen we tot precies 200. We moeten terug naar het jaar 2010, toen 171 standhouders. In mei 2003 zijn er helemaal geen standhouders geweest. Dat was toen. Nu dus 200.

De buien vielen eigenlijk wel mee. Rond 7 uur kreeg Bakkeveen een schampschot en bleef het eigenlijk droog. Daarom kwamen er veel bezoekers. Doordat er maar 200 standhouders waren bleven de bezoekers niet erg lang en konden P1 en P2 de stroom geparkeerde auto’s net verwerken. “Pas” om 9 uur kwam de eerst echte fikse bui. Duurde maar kort, echter het had meteen een exodus aan bezoekers tot gevolg. Daarna scheen de zon weer snel en werd het weer druk. Rond 10 uur herhaalde dit fenomeen zich.

In de vroege ochtend vroor het nog op de ramen van auto’s; het gras bleef net vrij van ijs. In de loop van de ochtend werd het 6 graden en in een bui lager. Een bui van rond 12 uur met hagel deed vele standhouders besluiten te vertrekken; daarvoor waren pas enkelen vertrokken. Het viel ook niet mee. De straffe wind maakte het niet aangenaam. Alleen in de luwte en in de zon was het nog vol te houden. Dat men toch lang bleef als standhouder was dat er heel goed werd verkocht, dat gaf innerlijke warmte. Er was minstens 2x zoveel publiek in verhouding tot een grotere markt. En als er weinig keus is, wordt er ook sneller handel gedaan….

De standhouders die toch gekomen zijn, waren allen erg tevreden over de omzet. Voor anderen was het koud en we hopen op een 10 graden warmere markt op zaterdagochtend 18 mei.

Hieronder een paar algemene foto’s van rond 10:30 uur.

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2019

Geef een reactie