Hannekemaaierswandeltocht 2019

Zaterdag 25 mei kwamen ze weer aan in Bakkeveen. Wandelaars, Hannekemaaiers,  51 om precies te zijn.

Moe maar voldaan, omdat ze de 90 kilometer lange wandeltocht tot een goed einde hadden gebracht.

Donderdagmorgen vertrokken ze, per touringcar, naar Coevorden. In deze mooie stad lag deze keer de start van de 9e Hannekemaaierswandeltocht. Na een welkomswoord van voorzitter Jacob van der Wey en koffie met gebak, starten de wandelaars, om aan de eerste etappe van de tocht der tochten te beginnen. Onder prima weersomstandigheden lopen de Hannekemaaiers via Zwinderen, Gees, Meppen en Witteveen, naar Orvelte. Daar wordt gegeten en overnacht op de “Orveltermarke”.

De volgende ochtend, wederom met stralend weer, lopen de maaiers via Orvelte, Elp, Amen, Ekehaar en Anreep naar Assen. Daar wordt de nacht doorgebracht in hotel “Van der Valk”. Ook hier worden de Hannekemaaiers van een rijkelijk avondmaal voorzien.

Zaterdagochtend is het bewolkt. Als de Hannekemaaiers, via “Kloosterveen”, Assen verlaten valt er zelfs enige motregen. De maaiers laten zich niet uit het veld slaan en zien van de regen ook de positieve kant. Op de zandpaden stuift het nu niet meer! Gelukkig breekt in de loop van de ochtend de zon weer door en zijn de omstandigheden weer prima. Via Veenhuizen en Haulerwijk lopen de Hannekemaaiers naar Bakkeveen, alwaar ze zich verzamelen op het terras van het “Bospaviljoen”.

Daar worden ze verrast met een optreden van ons dorpskoor “De Dúnsjongers”. Om half vijf starten de wandelaars voor het laatste stuk van de tocht. Een bezoek aan het “Pûpekrús”. Na een korte “plechtigheid” ter nagedachtenis aan de hier om het leven gekomen Hannekemaaier, keren de wandelaars terug naar Bakkeveen. In de Plazahut/herberg wordt onder het genot van een drankje afscheid van elkaar genomen en spreken we af elkaar over twee jaar weer te zien bij de 10e (lustrum) editie van de Hannekemaaierswandeltocht.

 

Namens de Hannekemaaierscommissie

 

Sjirk van Gorkum

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in: Bakkeveen, Hannekemaaiers (wandelevenement)

Geef een reactie