Open Dag Frisian Motors

Beleef elektrisch rijden & werken op 13 april bij Frisian Motors in Bakkeveen!!

Op zaterdag 13 april organiseert de kleinste elektrische autofabrikant van Nederland een landelijke open-dag voor alle geïnteresseerden met daarbij een scala aan demonstraties en testmogelijkheden voor het publiek die geïnteresseerd zijn in elektrisch rijden of duurzame vervoersoplossingen.

Heb je ooit eens in de nieuwste Tesla van dit moment willen rijden of wat dacht je van de nieuwste Audi E-tron? Of ben je benieuwd hoe een “zitmaaier” volledig op stroom wordt ontworpen en geassembleerd? Of heb je nog nooit een elektrische vrachtwagen gezien van maar liefst 44 ton!!! Of wil je alles weten over waterstof als de ultieme accu? Het kan allemaal deze dag!!!

Deze dag opent Frisian Motors voor het eerst in haar bestaan de deuren voor het brede publiek. Al bijna 10 jaar werkt men hier achter de schermen aan de meest innovatieve oplossingen op gebied van elektrische aandrijvingen. Zo had Frisian Motors in 2011 zelfs een europese primeur met de eerste 100% elektrische zitmaaier die als productiemodel op de markt werd gebracht en de nieuwe opvolger scoorde in 2018 zelfs het prestigieuze bronzen klavertje vier innovatie award van branchevereniging Fedecom.

Alles vindt plaats op zaterdag 13 april van 10.00 uur tot 14.00 uur op adres Leidijk 1b te Bakkeveen.

www.frisianmotors.com

Frisian Motors is een kleinschalige assemblage fabriek voor elektrische werk en voertuigen en maakt circa 140 machine per jaar en telt circa 10 medewerkers. Met name de Leffert transporters series zijn de meest verkochte producten, een voertuig tussen de golfkar en volwassen personenauto in en juist geschikt voor het meer ruwe terrein. Snelheid van 60 km/uur en actieradius van minimaal 50 km per accu lading en te berijden met rijbewijs B.

Er is ruim 1500m2 ruimte beschikbaar voor het beursterrein en voldoende parkeergelegenheid.

We verwachten meer dan 20 verschillende aanbieders van elektrische voertuigen en gerelateerde producten.

Momenteel hebben de volgende aanbieders toegezegd:

  • Tesla,
  • E-tron,
  • Energica weg-motoren,
  • MPI elektrische scooters,
  • elektrische vrachtwagen van Boonstra transport,
  • Waterstof Hesla van Holthausen,
  • omgebouwde oldtimers zoals T2 busjes en VW kevers,
  • Waterstof Leffert van Friese Poort college,
  • Werktuigdragers op waterstof en heuse elektrische tractors.

Er kan worden proefgereden in o.a. scooters, kinder-skelters, personenwagens en Leffert transporters.

Geplaatst in: 2019-gebeurtenissen, Dienstverlening

Geef een reactie