Impressie Zonnebloem Boottocht

Vrijdag 26 april was  weer een drukke dag voor onze vrijwilligers. Er was weer een behoorlijke opgave voor onze jaarlijkse bootreis over de Friese wateren. Het aantal wat inscheept is vaak toch wat kleiner. Dat komt omdat men soms verstek moet laten gaan door ziekte. Dat risico is natuurlijk bij ouderen vrij groot, maar toch kon de organisatie een kleine 90 gasten verwelkomen.

Vanaf de Loswal  in Drachten voer de “Nirvana” via het Nationale park “de Alde Feanen”  bij Eernewoude richting Grou. Veel vaste gasten waren benieuwd hoe het 2 jaar geleden afgebrande Theehuis uit zijn as is herrezen. De nieuwbouw bleek voorzien te zijn van een verdieping, vanwaar men waarschijnlijk een prachtig uitzicht heeft over het Pikmeer.

Vanaf Grou ging het via Terhorne naar Sneek. Omdat “de Nirvana” te groot is voor een tochtje door de stad, voeren we langs het Starteiland naar de Houkesloot. Hier was het een geweldige ervaring om met de boot over de rondweg te varen (aquaduct). Na enkele kilometers werd het schip gedraaid en gingen we via dezelfde route huiswaarts.

Weer in Drachten aangekomen zocht iedereen zijn vervoer naar huis weer op. Dat Taxi v.d.Wal/Kort hiervoor belangeloos een paar busjes aanbood, waarderen we enorm.

Als bestuur zijn wij de vrijwilligers veel dank verschuldigd voor de manier waarop zij deze dag hebben laten slagen.

Namens het bestuur van de Zonnebloem afd. Ureterp e.o.,

Antje Berga

Geplaatst in: Zonnebloem

Geef een reactie