Collecte Hartstichting

Jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting van start
15  collectanten in Bakkeveen halen geld op voor oplossingen

om ieders hart zo gezond mogelijk te houden

Bakkeveen, 25 maart – Van 7 tot en met 13 april vindt de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting plaats. Ruim  15 collectanten gaan deze week langs de deuren in Bakkeveen om geld op te halen voor concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden. Want een gezond hart is niet vanzelfsprekend.

We hebben in 55 jaar al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Met het oog op het groeiend aantal hart- en vaatpatiënten is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten vroeger kunnen herkennen en opsporen én beter kunnen behandelen. Want iedereen heeft recht op een gezond hart. Een hart waarmee je alles uit het leven haalt, dat je kracht geeft om te groeien, te leven en lief te hebben.

Oplossingen
De Hartstichting werkt aan drie doelen: voorkomen van hartproblemen, snellere hulp in een noodsituatie en betere behandelingen. Binnen deze doelen werken we aan verschillende oplossingen. Zo werken wij bijvoorbeeld aan een eenvoudige bloedtest waarmee je erfelijke factoren kunt achterhalen en hartproblemen kunt voorkomen. En we onderzoeken welke signalen er vooraf gaan aan hart- of herseninfarcten. Zodat infarcten op tijd ontdekt of zelfs voorkomen kunnen worden. Lees meer over onze doelen en oplossingen op hartstichting.nl.

Collecteweek: alternatief kleingeld
De QR-code is een goed alternatief voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. De gever kan heel eenvoudig eenmalig geld overmaken met de smartphone door de Tikkie of iDEAL QR-code op het collectebuslabel te scannen. 

Collecteweek: méér dan huis-aan-huis-collecte
Het is ook mogelijk om te doneren op hartstichting.nl én in de Hartstichting online collectebus. Daarnaast kan iedereen een online collecte starten op hartstichting.nl/colle

cteeronline en zijn of haar familie en vrienden om een gift vragen. In de online collectebus is zichtbaar hoeveel de collectant al heeft ingezameld.

Over de Hartstichting
De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden, zodat iedereen uit het leven kan halen wat erin zit. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk werken wij aan een hartgezonde samenleving. Dat doen wij samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en business partners. Onze ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financieren wij wetenschappelijk onderzoek, geven wij voorlichting en werken wij aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening. Voor meer informatie: hartstichting.nl.

Geplaatst in: Bakkeveen, Oproepen

Geef een reactie