Opening expositie “Rôvers” in galerie Natoer

presenteert

Rôvers

Simon Bijlsma, Sanne & Jesse Bijlsma, Arjan Bakker, Frans & Michel Pol
10 maart t/m 5 mei

Van harte nodigen wij u uit voor de expositie “Rôvers” in Galerie Natoer te Bakkeveen.

De mens heeft een complexe relatie met roofdieren. Van de ene kant worden ze door ons bewonderd om hun kracht, focus en snelheid. Van de andere kant worden ze verguisd en bestreden omdat ze onze belangen bedreigen of ons angst inboezemen.

In deze expositie staat echter de bewondering voor roofdieren centraal. Fotograaf van de Afrikaanse wildernis, Simon Bijlsma, laat foto’s zien van panters, leeuwen en arenden. Omdat ook zijn kinderen meegaan op zijn reizen en gepassioneerde wildfotografen zijn geworden, zijn er ook van hun foto’s te zien.

Van de Nederlandse wildernis worden foto’s van Arjan Bakker getoond. In zijn dagelijkse werk past hij op de Zeearenden van het Zuidlaardermeer, het is dan ook niet vreemd dat deze in volle glorie aan bod komen.

Naast het fotowerk is er schilderwerk te bekijken van vader en zoon Pol. Olieverfschilderijen van Rode Wouw tot Steenarend en van Dwergvalk tot de grootste roofvogel op aarde, de Andescondor.

We zijn enorm vereerd dat Johan de Jong, bioloog en dé Kerkuilenman van Nederland, deze expositie zal openen. De opening vindt plaats op zondag 10 maart 2019 om 15.00 uur.

Graag oant sjen,
Michel Pol en Sylvia Andringa
Galerie Natoer Foarwurker Wei 5 9243 JZ BAKKEVEEN
Open: iedere zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Parkeren kan tevens bij Theehuis De Slotplaats, gelegen naast de galerie.

 

Geplaatst in: Galerie Natoer

Geef een reactie